Aktualizované Tomáš Batiz Správy

Pripravte sa na zdržanie: Vlaky z Mikuláša smerom na západ budú minimálne hodinu meškať!

V tom najhoršom čase, keď sa celé Slovensko po Veľkonočných sviatkoch presúva domov, prišlo výrazné meškanie slovenských vlakov.

Ilustračný obrázok k článku Pripravte sa na zdržanie: Vlaky z Mikuláša smerom na západ budú minimálne hodinu meškať!
Zdroj: TASR

Pracovný stroj Železníc Slovenskej republiky sa vykoľajil v Margecanoch v okrese Gelnica. Z tohto dôvodu nemohli vlaky premávať do a ani z tamojšej stanice, čím bola znemožnená železničná doprava aj na hlavnej trati Bratislava – Košice. „Železnice Slovenskej republiky upozorňujú cestujúcu verejnosť, že v dôsledku vykoľajenia pracovného stroja bola dopoludnia paralyzovaná železničná doprava v Margecanoch. Vlaky ešte aj v priebehu popoludnia budú mať meškanie, kým sa železničná doprava dostane do normálu,“ informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Na mieste nehody zasahoval špeciálny žeriav, ktorému sa podarilo vykoľajený traťový stroj nakoľajiť. Prvá traťová koľaj bola sprevádzkovaná o 12.15 h. Okolo miesta nehody vlaky jazdia zníženou rýchlosťou. „Na sprevádzkovaní druhej traťovej koľaje sa naďalej pracuje. ŽSR predpokladajú kompletné sprejazdnenie úseku v popoludňajších hodinách. Príčiny vykoľajenia sú predmetom vyšetrovania,“ dodala Pavliková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM