Rôzne

Pripravuje sa čistenie brehov Liptovskej Mary: Pridajte sa k dobrovoľníkom

Cech združení cestovného ruchu Liptova sa v úzkej spolupráci s liptovskomikulášskou radnicou a tamojším okresným úradom chystá 11. a 12. apríla na už štvrtý ročník jarného upratovania brehov a najbližšieho okolia Vodného diela Liptovská Mara.

Ilustračný obrázok k článku Pripravuje sa čistenie brehov Liptovskej Mary: Pridajte sa k dobrovoľníkom
Foto: Slávka Kellová

„Rozhodli sme sa pokračovať v začatej, nesmierne užitočnej tradícii. Nielen rozšírením z jedného na dva dni chceme, aby táto iniciatíva získala ešte väčšie rozmery. Privítali by sme oveľa väčší záujem tunajších škôl,“ skonštatoval Anton Považský zo Združenia aktívneho cestovného ruchu Liptovská Mara.

Zámer vyčistiť okolie pri príležitosti Dňa Zeme ocenil vedúci odboru starostlivosti o životného prostredia Okresného úradu v Liptovskom Mikuláši Miroslav Potančok. „Očakávame aktívnu účasť veľkých podnikateľských subjektov, ktorým nie je ľahostajná prírodná scenéria, v ktorej pôsobia a žijú,“ zdôraznil.

Vlani vyzbieralo 280 dobrovoľníkov 623 vriec odpadu. „Bolo ho menej ako predvlani, čo dokazuje, že začíname byť k životnému prostrediu zodpovednejší. Všetci veríme, že aj vďaka tomu sem zavíta ešte viac turistov,“ dodala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM