Romana Buganová Kultúra

Prípravy hornoliptovského jarmoku finišujú: Tento rok na nôtu Mateja Korvína!

Na Mikulášsky jarmok si ešte nejaký ten týždeň počkáme, avšak hornoliptovský láka na konci septembra ľudí z celého regiónu. V Liptovskom Hrádku už finišujú všetky prípravy, už o pár dní nás čaká skvelý program tradičného jarmoku.

Ilustračný obrázok k článku Prípravy hornoliptovského jarmoku finišujú: Tento rok na nôtu Mateja Korvína!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Program odštartuje v piatok o 15:00 hod. Na celý víkend sú pripravené rôzne jarmočné podujatia i sprievodný program od výmyslu sveta.

„Celý jarmok sa bude niesť v tradícii panovníka Mateja Korvína, ktorý bol veľmi ľudský a zaujímal sa o to ako ľudia žijú. Našim cieľom je dosiahnuť, aby sa celá jarmočná atmosféra niesla v duchu jeho doby,“ uviedol primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger.

Hlavným ťahákom v piatok je koncert známej hudobnej skupiny Desmod o 20:00 hod. Program v piatok vyvrcholí ohňostrojom o 21:30. V sobotu si okrem súťaže vo varení halušiek, ukážok remeselníckej zručnosti a iného kultúrneho programu môžu Liptáci pozrieť príchod Mateja Korvína na hrádocké panstvo a tiež môžu vyhrať zaujímavé ceny v tombole. Celý program jarmoku nájdete v našej fotogalérii.

Foto: ilustračné

Program hornoliptovského jarmoku v Liptovskom Hrádku
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM