Tomáš Batiz Správy

Problém s parkovaním v Liptovskom Mikuláši: Radnica dostala nápad, začať chcú v Podbrezinách

Občanov Liptovského Mikuláša už dlhšiu dobu trápi parkovanie v rámci celého mesta. Mikulášska radnica sa rozhodla podniknúť prvé kroky, ktorými chce tento problém riešiť..

Ilustračný obrázok k článku Problém s parkovaním v Liptovskom Mikuláši: Radnica dostala nápad, začať chcú v Podbrezinách
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Silný turizmus, zvyšovanie populácie, ale aj nadmerný počet aut v jednej domácnosti. V Liptovskom Mikuláši už dlhšiu dobu hľadajú spôsob, ako problém s parkovaním vyriešiť. S prvým návrhom, ktorý by túto celú situáciu mohlo vyriešiť, prišla samotná radnica. „Nedostatok parkovacích miest sme sa rozhodli začať riešiť obmedzením státia niektorých druhov vozidiel. Ako pilotný projekt zavádzame obmedzenie parkovania na Podbrezinách pre nákladné vozidlá počas určitej časti dňa,“ informuje Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

V týchto dňoch začal terénny monitoring parkovísk, ktorým mesto chce zistiť súčasné počty vozidiel. „Aktuálne prebieha terénny monitoring parkovísk v tejto lokalite počas nočných hodín, aby sme zistili počty vozidiel, ktorých sa plánované obmedzenie bude týkať,“ pokračovala Čapčíková.

Mesto sa v týchto chvílach rokuje s dopravnou políciou. „Na základe odborných stanovísk sa rozhodneme, akým spôsobom pristúpime k riešeniu parkovania, kedy k tomu dôjde a ako bude nastavená kontrolná činnosť zo strany mestskej a štátnej polície,“ dodala na záver mestská hovorkyňa Čapčíková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM