Tomáš Batiz Správy

Problém s preplnenými škôlkami: Bude sa rekonštruovať?

Rodičia s malými deťmi budú už v najbližšom čase riešiť zložitú otázku, ktorá sa týka umiestnenia svojej ratolesti do materskej škôlky. V našej redakcii sme zmapovali aktuálnu situáciu.

Ilustračný obrázok k článku Problém s preplnenými škôlkami: Bude sa rekonštruovať?
Foto: Tomáš Batiz

V meste Liptovský Mikuláš aktuálne figuruje 11 materských škôlok s 959 deťmi. Podľa informácii od Jána Sokolského z vedenia mesta, má až šesť materských škôlok vyšší počet detí ako tomu je v priemere. “Naplnenosť mestských materských škôl je ne 102 %, celkovo nám chýba 11 miest,” zhodnotil Sokolský.

Najťažšia situácia je v centre

Najviac preplnená škôlka v metropole Liptova je na ulici Komenského 13. “V Materskej škole na ulici Komenského 13 je naplnenosť na 112 %, momentálne v nej chýba 8 miest. Podľa platných noriem mesto momentálne nedokáže na 100 % zabezpečiť záujem o materské školy,” doplnil Sokolský.

Chceli by rekonštruovať

Z dôvodu vysokej naplnenosti, veľkého záujmu rodičov o Materskú školu Komenského 13 a technického stavu budovy chce radnica žiadať o eurofondy, ktoré by túto situáciu mohli zlepšiť. “Rozhodli sme sa tento problém riešiť zapojením sa do výzvy na získanie finančných prostriedkov z eurofondov. Ak bude náš projekt úspešný, získame 20 miest a bude aj nová strecha,” dodal na záver Sokolský.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM