Tomáš Batiz Správy

Problematické parkovanie na Podbrezinách: Na tejto ulici pribudli desiatky nových miest

Najväčšie sídlisko v Liptovskom Mikuláši už dlhšiu dobu bojuje s parkovacími miestami. Problémom sa zaoberá aj mikulášska radnica.

Ilustračný obrázok k článku Problematické parkovanie na Podbrezinách: Na tejto ulici pribudli desiatky nových miest
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

S rapídnym pribúdaním automobilov narastá na Podbrezinách aj problematika parkovania. Sídlisko sa síce nafúknuť nedá. Problém by aspoň čiastočne mohol vyriešiť parkovací dom, ktorého plán výstavby sa odhaduje až na rok 2018. „Zatiaľ sme vo fáze spracovávania projektu,“ prez­radil Gabriel Lengyel z dopravného oddelenia na Mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši.

Nové parkovacie miesta

Situácia ohľadne parkovania sa výrazné zlepší na ulici Jabloňová, kde pribudli tri desiatky nových parkovacích miest. „Parkovisko je vybudované z dlažobných kociek, na mieste pribudlo osvetlenie, ľudia majú k dispozícii aj nové chodníky okolo bytovky a smerom ku Smrečianke,“ informuje Dušan Grešo, riaditeľ Verejnoprospešných služieb v Liptovskom Mikuláši.

Vysadili kríky a živý plot

Ako ďalej upresnil Grešo, dlažbu uprednostnili pred asfaltom z dôvodu tepelného ostrovu, ktorý by sa mohol vytvárať uprostred betónového sídliska. „Súčasťou prác bolo odvodnenie celej plochy. Po obvode sme vysadili 50 kríkov a živý plot, odrastené stromy a navozili desiatky nákladiakov zeminy, ktorá sa čoskoro zazelená zasiatou trávou,“ doplnil Dušan Grešo.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM