Tomáš Batiz Správy

Problematické parkovanie na Podbrezinách: Zmeniť by to mohol parkovací dom

Najväčšie sídlisko v Liptovskom Mikuláši sa už niekoľko rokov borí s problémom parkovania.

Ilustračný obrázok k článku Problematické parkovanie na Podbrezinách: Zmeniť by to mohol parkovací dom
Zdroj: TASR

Situácia ohľadne parkovanie na Podbrezinách trápi občanov mesta už dlhší čas. Problém zaparkovať vzniká najmä vo večerných hodinách, kde voľné miesto hľadáte aj niekoľko minút. „Za uplynulé dva roky sme vystavali približne 400 parkovacích miest. Tejto problematike venujeme nepretržitú pozornosť a samozrejme sa ju snažíme riešiť systematicky. Uvedomujeme si, že parkoviská nie sú nafukovacie a automobilov stále pribúda,“ skonštatovala Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Stovky miest na parkovanie

Mikulášska radnica sa snaží problematiku riešiť v rámci projektu Regenerácia sídliska Podbreziny, podľa ktorého by na najväčšom sídlisku mohlo vzniknúť až 600 parkovacích miest. “Celý projekt revitalizácie sídliska má viac ako 100 stavebných objektov a pri plnej realizácii tohto projektu dôjde k výstavbe viac ako 600 parkovacích miest,” vysvetľuje Čapčíková.

Parkovací dom

Novým spôsobom parkovania v našom meste môže byť práve parkovací dom, na ktorý si ale ešte budeme musieť počkať. „Zatiaľ sme vo fáze spracovávania projektu,“ prezradil Gabriel Lengyel z dopravného oddelenia na Mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši.

O samotnej výstavbe parkovacieho domu, ktorý by mal vzniknúť na Opavskej ulici, budú rozhodovať poslanci mestského zastupiteľstva pri schvaľovaní rozpočtu. „Radi by sme jeho výstavbu zahrnuli do rozpočtu na rok 2018,“ dodala Čapčíková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM