Tomáš Batiz Správy

Problémové parkovanie na Podbrezinách: Radnica sa snaží odbremeniť aspoň jednu ulicu

Problém s parkovaním trápi najväčšie mikulášske sídlisko už niekoľko rokov. K miernemu zlepšeniu by malo prísť na Priebežnej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Problémové parkovanie na Podbrezinách: Radnica sa snaží odbremeniť aspoň jednu ulicu
Zdroj: Dnes24.sk

Množstvo áut a málo parkovacích miest. Tento problém už niekoľko rokov trápi obyvateľov mikulášskeho sídliska na Podbrezinách. „„Situácia s parkovaním na Podbrezinách je takmer vo všetkých lokalitách kritická. Dokázal to aj nedávny monitoring za účasti hasičov a mestskej polície. Na sídlisku v plnej miere platíme „daň“ za obrovský nárast motorizácie v posledných rokoch. Nie je nezvyčajné, že jedna rodina má aj dve či viac áut,“ povedal Michal Paška, poslanec mestskej časti Podbreziny.

Celá táto situácia by sa mohla aspoň čiastočne zlepšiť na podbrezinskej Priebežnej ulici. „Požiadali sme spoločnosť ARRIVA Liorbus, aby počas nočných hodín neodstavovali svoje vozidlá na parkovacích plochách pre obyvateľov,“ uviedol po stretnutí so zástupcami prepravnej spoločnosti Gabriel Lengyel z mestského úradu. Autobusy budú parkovať na autobusových zastávkach. Ušetrí sa tak minimálne desať parkovacích miest na Priebežnej.

Opatrenie je súčasťou pilotného projektu, ktorý v mestskej časti zavádza radnica. Týka sa obmedzenia parkovania v istom časovom úseku pre vozidlá dlhšie ako 5,2 m. Cieľom je zachovávať parkovacie státia pre obyvateľov s osobnými motorovými vozidlami. „Vítam každú aktivitu odboru dopravy mikulášskej radnice pod vedením pána Lengyela, ktorá situáciu pomôže vylepšiť. O problematike s ním a jeho kolegami diskutujeme veľmi často, napríklad aj na rokovaní komisie dopravy a verejného poriadku pri mestskom zastupiteľstve,“ dodal k tejto problematike poslanec Paška.

foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM