Webnoviny - Rôzne

Projekt Mamičkovo má úspech u rómskych matiek

V Liptovskom Mikuláši sa úspešne rozbehol projekt Mamičkovo, určený rómskym matkám, ktoré sa spoločne stretávajú, cvičia aerobik či pečú. Pre agentúru SITA to uviedol primátor mesta Ján Blcháč.

(WEBNOVINY) – „Mamičky sa stretávajú aspoň raz v týždni, aby spolu strávili svoj voľný čas zmysluplnými aktivitami. Projekt Mamičkovo má medzi rómskymi matkami veľký úspech. Jeho cieľom je poskytnúť priestor na vzájomnú komunikáciu a podporu v čase, keď prežívajú obdobie starostlivosti o svoje deti,“ vysvetlil.

Projekt realizuje Komunitné centrum v Hlbokom. Ide o časť L. Mikuláša, v ktorej žije početná rómska populácia. „Ženy sa spolu stretávajú aj na debatnom krúžku. Spolu s deťmi navštívili Múzeum rómskej kultúry v Martine. Jednou z posledných spoločných aktivít by malo byť pečenie veľkonočných dobrôt. Mamičky prejavili záujem stretávať sa aj po ukončení projektu, keď nebudú financie na výlety či iné aktivity,“ poznamenala Viera Kočtúchová z komunitného Pilotný projekt komunitného centra pre dospelých ukončí mesto koncom marca. Radnica naň získala 1 700 € z Úradu vlády SR.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM