Slávka Kellová Rôzne

Propagačným projektom podporujú zber a triedenie kovových obalov

Občianske združenie Tatry realizuje s využitím 3.500 eur z nadačného fondu projekt vytvárania materiálnych podmienok zberu kovových obalov v liptovskomikulášskych školách a letákovej propagácie triedenia tohto druhu odpadu v metropole stredného Lipto

//„Všeobecne známym faktom je, že z približne 670 recyklovaných hliníkových plechoviek sa dá vyrobiť rám na bicykel, ale aj to, že výroba hliníka je energeticky náročná. Preto je nepochopiteľné, že veľmi dobre zhodnotiteľné nápojové plechovky ľudia vyhadzujú do nádob na komunálny odpad, v ešte horšom prípade rovno do voľnej prírody,“ //zdôraznil predseda OZ Tatry Rudolf Pado.

Zároveň vysvetlil, že v rámci projektu ponúkajú školám zberné nádoby, nástenné lisy na plechovky a propagačné letáčiky pre všetkých žiakov a pedagógov. „Nádoby sme ponúkli aj školským jedálňam a kuchyniam. Propagačné letáky doručíme do poštových schránok v celom Liptovskom Mikuláši,“ skonštatoval.

** „Aj na Slovensku dokázateľne medziročne rastie objem predaja nealkoholických i alkoholických nápojov v plechovkách. Ešte ani zďaleka nedosahuje úroveň podielu ako vo viacerých iných európskych krajinách, no existuje predpoklad zmien spotrebiteľského správania Slovákov a odklonu od tradičných obalov k plechovkám. Ich zberom a recykláciou sa preto treba vážne zaoberať,“ **dodal Pado.

zdroj: tasr foto: ozt

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM