Slávka Kellová Basketbal

Prvá výhra starších žiakov, tesné prehry juniorov

Cez víkend privítali juniori MBK Liptovský Mikuláš papierového favorita z Košíc a hostí zo Spišskej Novej Vsi. S Košičanmi si zmerali sili aj starší žiaci z Liptova a poraziť sa im podarilo basketbalistov z Rožňavi.

Zápas mikulášskych juniorov mal vyrovnaný priebeh, keď sa ani jedno z družstiev nedokázalo dostať do výraznejšieho vedenia. Do záverečnej fázy zápasu vstupovali s miernym náskokom Košičania, ktorí aj so šťastím ubránili záverečný nápor Mikulášanov. Tí chceli v nedeľu odčiniť dve tesné prehry v zápase so Spišskou Novou Vsou. Opäť sa však opakoval scenár s vyrovnaným priebehom a šťastnejším koncom pre súpera. Juniori v Liptovského Mikuláša si tak pripísali tretiu tesnú prehru za sebou a skomplikovali si pozíciu v tabuľke nesmierne vyrovnanej a ťažkej východnej skupiny juniorskej súťaže.

MBK LM – TYDAM UPJŠ Košice 79:85 /35:40/ Povolný 23, Šotník 19, Bekeč 14, Droppa 13, Sklárčík 10

MBK LM – Spišská Nová Ves 79:83 /34:41/ Povolný 24, Bekeč 20, Droppa 19, Sklárčík 12. Šotník 4

Prvý zápas proti Košiciam sa liptovskomiku­lášskym starším žiakom nevydaril a nepodarilo sa im potrápiť favorita tak, ako si predsavzali. V niektorých pasážach zápasu však dokázali hrať s kvalitným súperom vyrovnanú partiu. Nedeľným zápasm však svojím výkonom odčinili predchádzajúci výpadok proti rovesníkom z Rožňavy a dosiahli výraznú výhru. Odpútali sa tak z dna tabuľky a dostali sa do lepšej psychickej pohody pred ďalšími ťažkými zápasmi.

MBK LM – JUNIORBASKET Košice 41:97 /22:46/ Body MBK LM: Kozubjak 14, Bendík 10, Kapina 7, Šima 4, Wlachovský a Ouzounoglou po 3

MBK LM – BK ŠPD Rožňava 99:56 /53:24/ Kapina, Ouzounoglou po 24, Wlachovský 17, Kozubjak 14, Bendík a Šima po 9, Baráth a Fojcík po 1

Najbližší víkend sa na domácej palubovke predstavia juniori z Liptovského Mikuláša, ktorí v sobotu 1. októbra o 15:00 privítajú Banskú Bystricu. Svoje úvodné zápasy v prvej lige absolvujú aj muži MBK LM, ktorí v sobotu cestujú do Lučenca a v nedeľu 2. októbra do Žiaru nad Hronom.

Martin Králik ilustračné foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM