Michal Paška Hokej

Prvý hetrik v áčku prišiel v najlepšom čase

Ešte stále junior Radoslav Macík zaznamenal hetrik v drese áčka MHK 32 Liptovský Mikuláš. Stalo sa tak v tom najlepšom čase, v druhom štvrťfinálovom zápase play-off prvej hokejovej ligy.

Včerajšie stretnutie štvrťfinálovej série play-off medzi MHK 32 Litovským Mikuláš a Michalovcami prinieslo drámu. Keďže hostia vyrovnávali na 2:2 dve minúty pred treťou sirénou, na rad prišlo predĺženie. V ňom diváci gól nevideli, o všetkom tak rozhodovali až samostatné nájazdy. V nich ten rozhodujúci premenil Radoslav Macík.

To sme ale poriadne predbehli zápasový dej. Bol to práve Rado, kto v 14. minúte otváral skóre. Aby toho nebolo málo, jeho autorstvo nesie aj druhý gól v sieti michalovského brankára Kotvana. Spočítané: Radoslav Macík tak v zápase zaznamenal čistý hetrik!

„Išlo o môj prvý hetrik seniorskom drese. Som šťastný, že som ho dosiahol. Radosť mám, samozrejme, aj z víťazstva nad Michalovcami, vďaka ktorému vyhrávame v sérii 2:0,“ povedal Radoslav Macík, ktorý priznal, že pondelkové stretnutie s Michalovcami bolo ťažšie ako to nedeľné.

„Michalovce sa chceli revanšovať za prehru z nedele. Určite nechceli z dvoch stretnutí na našom ľade odísť naprázdno. O to viac ma teší naša výhra.“ Séria, hrajúca sa na tri víťazstvá, sa presúva na michalovský ľad. Prvý duel je na programe už vo štvrtok. Ak Mikulášania vyhrajú, môžu sa tešiť z postupu do semifinále.

„Určite to bude ťažké. Urobíme všetko preto, aby sme sériu rozhodli čo najskôr. Pokúsime sa vyhrať už vo štvrtok,“ dodal talentovaný odchovanec mikulášskej hokejovej školy.

foto: Majo Eliáš, www.majoelias.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM