Slávka Kellová Rôzne

Prvý prišiel na svet Andrejko

Len desať minút po polnoci sa 1. januára 2012 narodilo prvé tohtoročné bábätko v Liptovskom Mikuláši. Chlapček Andrejko Labda vážil pri pôrode 3,14 kg a meral 48 centimetrov.

Prvého Mikulášana privedla v tomto roku na svet mladá mamička Petra Labdová z Liptovského Mikuláša. Malý Andrej je jej vytúženým prvým bábätkom. „Prežívala som to ako každá prvorodička, ťažko, ale dalo sa to zvládnuť,“ spomína na chvíle pôrodu Petra. To že sa malý Andrejko narodil ako prvé tohtoročné bábätko pre ňu veľký význam nemá. „Je moje. Vnímam to rovnako ako keby bolo desiate. Prvé bábätko každej matky je výnimočné už len tým, že je,“ hovorí šťastná mamička. Malý Andrej, ktorý sa hrdo pýši nemom svojho otca, sa začal na svet pýtať už o siedmej večer v starom roku.

Pôrod, podľa slov primára gynekologického oddelenia v Liptovskom Mikuláši Oldřicha Drahovzala, prebehol bez komplikácií a zdravotný stav oboch je veľmi dobrý. „Trochu sa však cítime ukrivdení, pretože všade sa hovorilo o prvých bábätkách a na Mikuláš sa akosi zabudlo, že aj tu sa rodia deti po polnoci,“ hovorí primár mikulášskej pôrodnice.

Za Mikuláš24 želáme rodine malého Andrejka veľa sťastia a najmä zdravia :)

ilustračné foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM