Tomáš Batiz Futbal

Prvý zápas Tatranu v novej sezóne: Rozhodla efektivita vo finálnej fáze

Futbalisti Liptovského Mikuláša privítali v rámci 1. kola druhej najvyššej slovenskej súťaže nováčika z Lipian. Herná dominancia domácich oponovala dobre organizovanej obrane súpera.

Ilustračný obrázok k článku Prvý zápas Tatranu v novej sezóne: Rozhodla efektivita vo finálnej fáze
Zdroj: Dnes24.sk

Už úvodné minúty naznačili, že oba tímy nastúpili na svoj prvý zápas v sezóne. Viac ako 150 divákov na štadióne v Liptovskom Mikuláši videlo do 20. minúty veľa nepresností na oboch stranách bez väčšieho náznaku dobrej streleckej príležitosti. Do prvej vážnej šance sa dostal nováčik z Lipian. V 21. minúte zakončil v pokutovom území Jusko, ktorý mieril iba do brankára Šavola.

Dobrá spolupráca Laca s Ferenčíkom

V nasledujúcich minútach prvého polčasu sa do prvých možností dostali aj domáci hráči. v 22. minúte prišli dva strelecké pokusy v podaní mladého útočníka Laca, ktoré obrana súpera dokázala zblokovať do bezpečia. Jedna z najväčších šancí Liptákov prišla v 26. minúte, kde si Ferenčík obišiel protihráča, vystrelil, ale jeho pokus letel tesne ponad bránu Bartoša. „V pokutovom území sme neboli dostatočne agresívni. Myslím si, že sme si v prvom polčase vypracovali dobré šance, ale chýbala nám tá spomínaná agresivita,“ povedal po zápase Juraj Sabol, tréner Liptovského Mikuláša.

Spoľahlivá defenzíva Lipian

Úvod druhého polčasu naznačil, že nováčik z Lipian sa uspokojí v prvom kole na ihrisku súpera aj s jedným bodom. Liptáci herne dominovali, ale do zakončenia sa dostávali iba sporadicky. V 55. minúte sa pokúsil o zmenu skóre Matić, lenže jeho strelu dokázal po teči vyraziť na rohový kop brankár Bartoš. Domáci hráči bojovali o výsledok do konca zápasu, dostávali sa do príležitostí a držali loptu, ale ani jednu z šancí na skórovanie sa im nepodarilo premeniť. Zápas prvého kola DOXXbet ligy sa preto v Liptovskom Mikuláši skončil bezgólovo a oba tímy si do tabuľky pripíšu po jednom bode. „So zápasom nie sme určite spokojní. Chceli sme tri body, ale máme iba jeden. Je to začiatok súťaže, ktorá je dlhodobá. Teraz sa musíme pripraviť na stredu, kde nás čaká zápas Slovenského pohára,“ zhodnotil zápas tréner Liptákov.

Menšie sklamanie tesne po zápase neskrýval tréner Liptovského Mikuláša Juraj Sabol. V stretnutí, ale našiel aj pozitíva. „Potešil ma Mišo Kreva na ľavej obrane, ktorý si zastal svoje miesto veľmi dobre. Braňo Poremba sa zlepšuje od zápasu k zápasu. Zdravotne Lišivka s Kubenom, ktorí mali menšie bolesti, ale odohrali celý zápas,“ skonštatoval.

Futbalisti Liptovského Mikuláša najbližšie odohrajú zápas 10. augusta, keď sa v rámci 2. kola Slovnaft Cupu predstavia na ihrisku Klčova.

Video: Tréner Sabol po zápase s LIpanmi
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM