Slávka Kellová Hokej

Prvými postupujúcimi sú Liptáci a Spišiaci

Druhá najvyššia hokejová súťaž už pozná prvých semifinalistov. Podľa očakávania sa nimi stali bývalí extraligisti Liptáci a Spišiaci.

Hráči Liptovského Mikuláša vyhrali v Trnave 4:3 po predĺžení a celú sériu 3:0 na zápasy. Spišiaci zvíťazili v Trebišove 4:2 a tiež uspeli v celej sérii 3:0. Piešťany však prehrali v Michalovciach 1:2, vďaka čomu domáci znížili stav série a Detva zdolala Bardejov 4:1, vďaka čomu sa dostala do vedenia v sérii 2:1. Tieto štyri tímy sa stretnú spolu aj vo štvrtok.

Hostia akoby si nechali časť síl ešte v autobuse, nezačali zápas veľmi dobre, Trnava tvrdila muziku a Liptáci sa dopredu dostávali len sporadicky. Neskôr ale akoby rozmrzli a postupne sa rozstrieľali. Skóre však otvorili domáci, Gráčik prenechal puk v pravom kruhu Čunderlíkovi a jeho strela si našla cestu za Palkov chrbát. Vyrovnať sa podarilo Kriškovi strelou pomedzi Šúrekove betóny po krátkom no intenzívnom tlaku a peknej kombinácii. V 32. minúte spálil Mikuláš šancu, keď strela len tesne minula odkrytý priestor brány. V závere druhej tretiny sa Šúrek predviedol, nadvakrát skrotil Zlochovu strelu z prvej. V tretej tretine mohol Čunderlík znova dostať svojich do vedenia v oslabení, jeho strela ale nesadla a naopak, hostia sa dostali dopredu, Pleva svoj nájazd využil. Neskôr odskočili na rozdiel dvoch gólov zásluhou Kadlubiaka pri signalizovanom vylúčení. Trnava však nezložila zbrane, snažila sa čosi s výsledkom urobiť, iskierku nádeje vykresal kontaktným gólom po strele od modrej Reho. Doslova pár sekúnd pred koncom domáci vyrovnali, keď za Palka puk dostal Grman. V predĺžení sa útoky prelievali zo strany na stranu, domácim sa ale nedarilo výrazne ohroziť brankára, naopak Liptáci mohli skórovať už po devätnástich sekundách, keď Plevovu strelu vyrazil Šúrek pred seba, no dokázal ešte pokryť aj Kriškovu dorážku. Postupujúcim gólom tak bola až trefa Mravca, ktorý využil z prvej Zlochovu prihrávku.

Rudolf Macko, tréner domácich: „V sérii sme prehrávali 0:2, vedeli sme, že keď chceme žiť ďalej, musíme vyhrať tento zápas a všetko sme podriadili tomu, aby sme to zvládli. Začali sme aktívnejšie, čo vyplýva z domáceho prostredia, súper si na nás trošku počkal. Tlak sme nevyužili hneď na začiatku, až v závere sa nám podarilo dať gól na 1:0. Akoby sme sa trochu uspokojili, súper naopak zvýšil aktivitu a ukázal svoju kvalitu, keď pri našom zakladaní útoku nám vypichli puk a dostali sa do prečíslenia, ďalší gól sme dostali z oslabenia, súper otočil, z 1:0 bolo zrazu 1:3. Som veľmi rád, že chalani to nezabalili za nepriaznivého stavu, dokázali sme dať kontaktný gól a v závere ešte vyrovnať na 3:3. Osobne som si myslel, že to zvládneme aj v predĺžení, ale súper sa znova dokázal presadiť, a dal ten víťazný gól. Napriek tomu ďakujem chalanom za predvedený výkon, myslím, že sme v sezóne zohrali doma slušnú sériu, aj keď musím povedať, že v niektorých momentoch najmä vonku sme mali na viac. Napriek všetkému gratulujem súperovi, držím palce, aby sa im darilo v nasledujúcich častiach, aby sme mohli povedať, že sme prehrali s celkovým víťazom.“

Marián Horváth, tréner hostí: „Začali sme veľmi zle, prvých desať minút boli domáci aktívnejší, lepší, zatvorili nás v obrannom pásme, my sme sa z toho až postupne vymanili. Dá sa povedať, že napriek tomu, že sme boli v druhej desaťminútovke lepším mužstvom, paradoxne sme dostali gól. V druhej tretine – tá časť hry, ktorá je našou najslabšou stránkou, dnes paradoxne sme boli lepším, aktívnejším, pohyblivejším. Dali sme jeden gól, vyrovnali sme stav. V tretej tretine sme sa postupne dostali až do vedenia na 3:1, a v závere po dvoch chybičkách sme dostali dva góly, nemalo by sa nám to stávať. V predĺžení sme chvalabohu rozhodli v náš prospech a vyhrali sme sériu 3:0. Celkový výsledok ale nezodpovedá priebehu série, Trnava podala veľmi sympatický výkon, je to mladé mužstvo, rolu zohrala väčšia skúsenosť.“ HK Trnava – MHk 32 Liptovský Mikuláš 3:4 po predĺžení (1:0, 0:1, 2:2 – 0:1) – konečný výsledok série: 0:3, do semifinále postúpil L. Mikuláš.

zdroj: szlh.sk foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM