Pavol Tomčík Šport

KOMENTÁR: Quo Vadis? Mikulášsky hokej a futbal je na "dne"

Nalejme si čistého vína. Fanúšikovi hokeja a futbalu v Liptovskom Mikuláši je v ostatnom čase akosi do plaču. Najmasovejšie sledované športy na celom svete sú v Liptove aktuálne na úplnom dne. Minimálne tabuľkovo.

Ilustračný obrázok k článku KOMENTÁR: Quo Vadis? Mikulášsky hokej a futbal je na "dne"
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Hokej = 5 zápasov – 1 bod – posledné miesto

Začnime krátkou analýzou hokeja. Pred sezónou viselo vo vzduchu viacero otáznikov. Mužstvo MHK 32 Liptovský Mikuláš po prvý raz neabsolvovalo žiadnu letnú prípravu na suchu. Dôvod na paniku však prerušilo zaujímavé angažovanie ambiciózneho trénera Milana Hovorku. V tíme sa objavilo viacero posíl, no zarmútila strata hrajúcej legendy Juraja Kledrowtza. Prípravné zápasy ukázali, že prehrávať sa dá so silnejšími tímami aj so cťou. Konečné slovo z úst trénera pred prvým zápasom nového ročníka – skončiť do štvrtého miesta. Päť stretnutí je za nami a Liptovský Mikuláš nepozná chuť víťazstva. Žiaci v škole za taký výkon dostávajú päťku, mužstvo MHK 32 Liptovský Mikuláš „len“ posledné miesto v tabuľke.

MHK 32 – Prešov 0:2
Senica – MHK 32 6:1
Trnava – MHK 32 2:0
Topoľčany – MHK 32 6:5 po sn
MHK 32 – SR 18 2:5

Futbal = 10 zápasov – 3 body – posledné miesto

Chuť poslednej priečky v tabuľke už niekoľko týždňov poznajú aj v Okoličnom. Druholigový Liptovský Mikuláš môže byť už teraz rád, že v aktuálnej sezóne sa nevypadáva. Ujsť hrobárovi spod lopaty aj do tretice, to by chcelo množstvo úsilia. Káder pritom rozhodne nie je slabý. V mužstve sú hráči, ktorí by Tatran mohli s čistým svedomím ťahať k prvej polovici druholigovej spoločnosti. Štyri góly za 900 minút a nula v kolónke víťazstiev však naznačujú, že niekde sa stala chyba.

Senec – MFK Tatran 1:1
MFK Tatran – Bardejov 0:1
Michalovce – MFK Tatran 1:0
MFK Tatran – Šamorín 1:1
Šaľa – MFK Tatran 0:0
MFK Tatran – Dubnica 1:2
R. Sobota – MFK Tatran 1:0
Trnava jun. – MFK Tatran 3:0
MFK Tatran – Pohronie 0:3
Prešov – MFK Tatran 4:1

Quo Vadis..

V diskusiách na facebooku sa čoraz častejšie objavujú príspevky typu – na čo podporovať šport, ktorý nemá výsledky, prípadne prečo sa financie pridelené pre futbal a hokej radšej neprerozdelia na športy, ktoré Mikulášania preslávili doma i vo svete. Tie najkritickejšie hlásia: zrušte taký futbal a hokej. Za aktuálny stav v mikulášskom futbale a hokeji rozhodne netreba chváliť, ale ani príliš haniť. Bič plieska až na konci (sezóny) a my stále veríme, že časy, keď na hokej chodilo 3000 a na futbal aspoň 600 divákov sa ešte vrátia!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM