Erik Bojničan Samospráva

Radnica chce zatraktívniť historické centrum Mikuláša: Nachystala si modernú novinku, ako súvisí s Facebookom?

Liptovskomikulášska samospráva plánuje ďalšie kroky na zatraktívnenie historického jadra mesta. Pozrite, akú novinku si mesto prichystalo aj na ďalšie plány do budúcna!

Ilustračný obrázok k článku Radnica chce zatraktívniť historické centrum Mikuláša: Nachystala si modernú novinku, ako súvisí s Facebookom?
Zdroj: Dnes24.sk

Už v najbližších týždňoch chce v centre zriadiť novú wifi zónu, kde sa môžu domáci, ale aj návštevníci so svojimi mobilnými zariadeniami bezplatne pripojiť k internetu.

Wifi zóna bude fungovať na Námestí osloboditeľov. Poslúži na bežné prezeranie stránok, e-mailov či sociálnych sietí. Nebudú sa však dať sťahovať veľké dátové súbory, hudba či filmy. „Systém môže nevtieravo predkladať každému pripojenému zariadeniu cielené informácie, ktorých obsah bude tvorený napríklad kultúrnym programom mesta Liptovský Mikuláš,“ uviedla hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Potenciál využitia vidí radnica na marketingové účely. Cieľom projektu je umožniť mestu komunikovať so svojimi obyvateľmi a návštevníkmi moderne a zároveň zviditeľniť Liptovský Mikuláš cez internetovú stránku, Facebook či Twitter.

„V budúcnosti je zámerom mesta v centre vytvoriť inteligentnú mestskú zónu, jednu z prvých na Slovensku, ktorá umožní interaktívnu komunikáciu mesta s obyvateľmi novým, pútavým a originálnym spôsobom,“ vysvetlil zámery magistrátu zástupca primátora Rudolf Urbanovič.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM