Slávka Kellová Rôzne

Radnica má výhrady voči fungovaniu klastra aj riaditeľovi

Mesto Liptovský Mikuláš nie je spokojné s niektorými činnosťami Klastra Liptov a osobou jeho výkonného riaditeľa Jána Gemzického.

Pre agentúru SITA to potvrdil komunikačný manažér radnice Peter Lehotský. „Ako zakladajúci člen sa aktívne zapájame do činnosti združenia cestovného ruchu. Oceňujeme rozšírenie počtu členov, ako aj dosiahnuté výsledky pri predaji Liptovskej regionálnej karty a ubytovacích balíkov počas zimy. Nie sme spokojní s fungovaním centrálneho rezervačného systému, či nedostatočným zapojením informačných centier miest do práce klastra,“ podotkol Lehotský.

„Počet prenocovaní v okrese vzrástol o 5,5 percenta, v samotnom Mikuláši až o trinásť percent, inde klesol. Určite sa dá mnoho zlepšiť, keď mesto pridá ruku k dielu. S informačnými centrami by sme radi užšie spolupracovali, stále však počúvame, že sa nedá, nemajú čas, priestor a personálne možnosti,“ reagoval Gemzický.

Informačné centrum v L. Mikuláši je podľa neho financované zo 75 percent z rozpočtu mesta, takže aj z daní, ktoré platia ubytovatelia. „Je potrebné v spolupráci s mestami určiť náplň informačných centier, aby nielen vykonávali činnosť, ale aby ich činnosť aj pritiahla turistov,“ zmienil sa.

Radnica má výhrady aj voči samotnému riaditeľovi. „Vyčítame mu hlavne nedostatočnú komunikáciu, neinformovanosť členov o projektoch a pláne aktivít. Máme pochybnosti aj o kvalitnom personálnom obsadení zamestnancov a ich profesionalite,“ konštatoval Lehotský.

„Ja im vyčítam to isté. Chodia na stretnutia nepripravení, nečítajú e-maily, odmietajú na seba prijať bezplatne úlohy, ktoré iní bez problémov zvládajú. Informácií nikdy nie je dosť, ak sa na práci a stretnutiach nezúčastňujú, potom nevedia narýchlo pochopiť, o čo v projektoch ide. Súhlasím, že vo svete sú aj lepší pracovníci. Pred rokom stanovené ciele zvýšiť počet prenocovaní v Liptove, počet predaných kariet, členov klastra či získať fondy na činnosť a podporu podnikateľov, však splnili,“ oponoval Gemzický.

Pripustil, že činnosť klastra sa dá zlepšovať. „Potrebná je spolupráca. Zamerajme sa na dotiahnutie peňazí z eurofondov a zvýšenie návštevnosti. Keď sa budeme hádať medzi sebou, úspešní budú iní,“ dodal Gemzický.

zdroj: SITA foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM