Tomáš Batiz Správy

Radnica ocenila stovky Liptákov, ktorí sa vedia podeliť o najvzácnejšie: Dvaja diamantoví darcovia v knihe cti!

V mikulášskej radnici ocenili bezprískevkových darcov krvi. Primátor ocenil aj spoluprácu so Slovenským červeným krížom.

Ilustračný obrázok k článku Radnica ocenila stovky Liptákov, ktorí sa vedia podeliť o najvzácnejšie: Dvaja diamantoví darcovia v knihe cti!
Zdroj: TASR

Slávnostné oceňovanie bezpríspevkových darcov krvi okresu Liptovský Mikuláš zorganizoval dnes na pôde radnice Slovenský červený kríž (SČK), územný spolok Liptov. Prítomným sa prihovorila generálna sekretárka SČK Zuzana Rosiarová Kesegová, predsedníčka územného spolku Marta Voštináková či viceprezidentka SČK Elena Hrbčová.

Za nezištné darcovstvo a pomoc tým, ktorí to potrebujú, poďakovali primátori Branislav Tréger a Ján Blcháč. „Chcem oceniť spoluprácu so Slovenským červenýmkrížom,“ podotkol Ján Blcháč. Janského plaketu (bronzovú, striebornú, zlatú, diamantovú) dostala takmer stovka darcov.

V rámci mesta získali diamantovú plaketu Viera Kacerová (vyše 60 darovaní krvi) a Peter Nikov (vyše 80 darovaní). Udeľovali sa aj vyznamenania SČK – Dobrovoľná opatrovateľka, Za humanitu, obetavosť a dobrovoľnú službu II. stupňa. Taktiež sa uskutočnil zápis do Knihy cti.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM