záruba martin Rôzne

Radnica spracováva komunitný plán sociálnych služieb

Liptovskomikulášska radnica spracováva komplexný strategický podklad pre zlepšenie sociálnej situácie.

(TASR) Pripravený komunitný plán sociálnych služieb by malo tamojšie mestské zastupiteľstvo schvaľovať v septembri.
Podľa primátora Jána Blcháča je hlavným účelom analytického dokumentu, ktorý dlhodobo pripravuje približne 50-členná pracovná skupina, zmapovanie aktuálnej situácie. „Získame tak podrobné a prehľadné informácie o tom, čo treba v sociálnej oblasti v Liptovskom Mikuláši zlepšiť,“ skonštatoval.
Štyri pracovné podskupiny zameriavajú pozornosť na občanov so zdravotným postihnutím, rodiny s deťmi, seniorov a ohrozené skupiny ľudí. „V našom pracovnom tíme majú miesto aj zástupcovia úradu práce, mestskej polície, krízových centier, cirkví a ďalších inštitúcií dennodenne profesionálne pôsobiacich v sociálnej oblasti,“ vysvetlila Antónia Majerová z odboru sociálneho, bytového a zdravotníctva MsÚ.
V minulých dňoch sa už uskutočnili aj viaceré verejné diskusné stretnutia s občanmi na danú tému. „Zbierame všetky podnety, aby sme mohli spracovať výslednú analýzu. Čo najširší okruh obyvateľstva chceme osloviť a zapojiť do tvorby komunitného plánu sociálnych služieb aj prostredníctvom pripravovaného dotazníka,“ dodala Majerová. (TASR)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM