Barbara Dallosová Rôzne

Rady priamo od hasičov: Ako na zábavnú pyrotechniku, aby bol Silvester len o zábave

Na jednej strane neodmysliteľná časť silvestrovskej atmosféry, na druhej nebezpečná zbraň, ktorá si každoročne vyžiada niekoľko zranení. Svoje o tom vedia najmä hasiči. Pozrite, čo radia, aby zábavná pyrotechnika zostala zábavnou.

Ilustračný obrázok k článku Rady priamo od hasičov: Ako na zábavnú pyrotechniku, aby bol Silvester len o zábave
Zdroj: TASR

Hasiči za posledné tri roky zasahovali počas Silvestra v priemere 30 až 40-krát. Najčastejšie boli privolaní k horiacim smetným košom, niekoľkokrát museli hasiť aj požiar zaparkovaných vozidiel, ktorý vznikol z pyrotechniky hodenej z balkónov či terás. Ľudí preto vyzývajú na rešpektovanie istých opatrení.

,,Vyhnúť sa treba neodborným zásahom, ľudia by nemali zapaľovať zábavnú pyrotechniku priamo v ruke a blízkosti tváre. V prípade, že pyrotechnika nevybuchla, radíme opätovne ju nezapaľovať, ale poliať ju dostatočným množstvom vody," informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Vyvarovať sa podľa nej treba aj odpaľovaniu pyrotechniky v sklenených fľašiach, kontajneroch, smetných a iných nádobách či jej vyhadzovaniu z balkónov, okien a terás. ,,Zabrániť tiež treba priamemu kontaktu s maloletými osobami," dodala.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM