Slávka Kellová Rôzne

Regióny Liptov a Ostravsko sa navzájom propagujú

Necelých dvesto kilometrov vzdialené regióny Liptov a Ostravsko našli spôsob cezhraničnej spolupráce v cestovnom ruchu. Prostredníctvom spoločného projektu v rámci ČR i SR historicky prvých klastrov turizmu si navzájom propagujú svoje atrakcie.

„Liptov je pre nás priam ideálnym partnerom, lebo okrem mora má na pomerne malom priestore v podstate všetko. Môžem iba potvrdiť, že tento spoločný pilotný projekt nemá zatiaľ v Česku a Slovensku obdobu,“ zdôraznil Jiří Juhász, prezident KLACR Ostrava. Zároveň upozornil, aby lyžiarske strediská zvážili stratégiu cenotvorby skipasov, aby českí turisti nemierili radšej do Álp.

Klaster Liptov hľadal podľa projektového manažéra Jána Gemzického na spoluprácu obdobne fungujúceho partnera. „Ostravčania spĺňajú tieto predstavy. Konkrétnym výsledkom je už badateľné zvýšenie návštevnosti. Pre nás je mimoriadne cenné, že sme sa navzájom lepšie spoznali a dokázali bližšie identifikovať očakávania potenciálnych klientov, ktorých od nás delia iba dve hodiny cesty,“ skonštatoval.

„Náš liptovský klaster vznikol pred pár rokmi ako priestor na výhodné združovanie prirodzene si konkurujúcich subjektov cestovného ruchu. Najjednoduchším príkladom je propagácia. Ťažko si ju v dostatočnej miere zabezpečí každý hotel či penzión samostatne, no spoločne dokážeme osloviť oveľa väčšie množstvo ľudí aj vo vzdialenejšom zahraničí,“ dodal Gemzický.

mikuláš24/tasr foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM