Tomáš Batiz Správy

Rekonštrukcia Československej brigády začala: Do kedy sa bude opravovať?

V rámci veľkoplošných opráv v našom meste sa začala rekonštrukcia chodníka na ulici Československej brigády. Opravy potrvajú do konca druhého letného mesiaca.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia Československej brigády začala: Do kedy sa bude opravovať?
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Vedenie mesta začalo komplexne rekonštruovať chodník pre peších na Ulici Čsl. brigády v úseku od Tranovského popred materskú a základnú školu až po Obchodné centrum Stop.Shop. Súčasťou rekonštrukcie je okrem novej povrchovej úpravy od Tranovského po základnú školu aj výmena poškodených obrubníkov na časti úseku a bezbariérové úpravy chodníka.

Vymenia dlažbu

Existujúca časť chodníka zo zámkovej dlažby bude rovnako rekonštruovaná a poškodená zámková dlažba vymenená. „Práce sú realizované v rámci veľkoplošných opráv miestnych komunikácií, pričom tento rok sa zameriavame najmä na opravy peších komunikácií v blízkosti školských zariadení. Práce realizujú Verejnoprospešné služby. Do konca augusta by malo byť dielo hotové,“ uviedol Gabriel Lengyel z mestského úradu.

Zvýšenie bezpečnosti

Ulica Československej brigády patrí aj vďaka dvom školám v tesnej blízkosti k jednej z najfrekvento­vanejších. Jej zlý stav vylepší práve táto rekonštrukcia. „Frekventovaný chodník bol skutočne v zlom stave a rekonštrukciou prispejeme k zvýšeniu bezpečnosti nielen školákov ale všetkých občanov a návštevníkov mesta,“ poznamenal Matej Géci, poslanec za mestskú časť Staré mesto v Liptovskom Mikuláši.

Mesto inovuje

Počas letných dní prebiehajú v našom meste viaceré rozsiahle rekonštrukcie. Obnovou prechádza Dechatárska ulica v Demänovej. Plánovaná oprava čaká aj neprehliadnu" križovatku v Liptovskej Ondrašovej":http://mikulas.dnes24.sk/…sobom-243605, ktorá sa zmení na malý „kruhový objazd“.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM