Tomáš Batiz Správy

Rekonštrukcia mikulášskej knižnice sa predĺži: Kde nastal problém?

Na očakávanej rekonštrukcii mikulášskej knižnice už stavbári pracujú niekoľko týždňov. Inováciu im však komplikuje viacero problémov.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia mikulášskej knižnice sa predĺži: Kde nastal problém?
Zdroj: TASR

Z dodatku zmluvy vyplýva, že stavbárov trápi najmä upršané počasie, ktoré im komplikuje prácu. V rámci inovácie vznikol v podkroví nový priestor. „Kompletne sa prerába strecha, mení sa elektroinštalácia a knižnica bude mať aj nový zabezpečovací systém. V podkroví sa tiež rozšíri priestor, v ktorom funguje úsek literatúry pre deti a konajú sa kolektívne kultúrno-výchovné podujatia,“ informuje Lenka Záteková, hovorkyňa Žilinského samosprávneho kra­ja.

Podľa Zátkovej sa prestavba zvýšila o 15-tisíc eur, celkovo župa do rekonštrukcie knižnice investovala 180-tisíc eur.

Žilinská župa na knižnici namontovala aj nové pododkvapové žľaby i bleskozvod. „Keďže pôjde o práce, počas ktorých knižnica nebude môcť využívať podkrovné priestory, chceme práce zrealizovať čo najrýchlejšie,“ dodala Záteková, podľa ktorej by mali byť práce ukončené do konca novembra.

V súčasnosti Liptovská knižnica G. F. Belopotockého eviduje viac ako 6500 registrovaných čitateľov. Takmer tretinu z nich tvoria deti do 15 rokov a viac ako 60 percent sú obyvatelia Liptovského Mikuláša.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM