Tomáš Batiz Správy

Rekonštrukcia zimného štadióna: Začiatku opravy bráni jeden dôvod

Rekonštrukcia Zimného štadióna v Liptovskom Mikuláši by mala začať už v najbližších týždňoch.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia zimného štadióna: Začiatku opravy bráni jeden dôvod
7
Galéria
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Posledná Tipsport ligová sezóna síce skončila už pred pár týždňami, ale práce na zimon štadióne ešte nezačali. Dôvodom bolo verejné obstarávanie, kde sa čakalo na víťazný návrh. Ako informuje mikulášska radnica, víťazom obstarávania sa stala firma Betpres z Vranova nad Topľou. „Úspešný uchádzač získal zákazku na základe najnižšej ponuky a mesto s ním podpíše zmluvu po uplynutí zákonných lehôt,“ informuje Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Uchádzalo sa sedem firiem

Podľa oficiálnych informácii mesta, ponuky do súťaže doručilo sedem uchádzačov, vyhodnotených bolo šesť ponúk. Vo štvrtok 11. mája boli uchádzači informovaní o výslednom poradí v súťaži. „Kompletná dokumentácia z verejného obstarávania ešte podstúpi kontrolu na úrade vlády, ktorý ju ako poskytovateľ dotácie overí a dá nám súhlasné stanovisko s podpisom rámcovej zmluvy,“ uviedla členka komisie Lucia Cukerová jeden z dôvodov, prečo sa ešte stále s rekonštrukciou nemôže reálne začať.

„Projekt na modernú rekonštrukciu sme pripravili na najbližších tridsať rokov požiadaviek dopredu,“ skonštatoval autorizovaný architekt Vladimír Bátik.

Letná príprava v JL Aréne

Isté však je, že mesto potrebuje práce spustiť čím skôr, zabezpečilo už preto reorganizáciu šatní, aby bol priestor čo najskôr pripravený na stavenisko. „Letná príprava jednotlivých mužstiev hokejového klubu bude prebiehať v JL Aréne, ľadovú plochu bude vedenie klubu využívať až po rekonštrukcii zimného štadióna. Dovtedy bude hokejistom k dispozícii aj blízky ružomberský zimný štadión,“ ukončila Lucia Cukerová.

Hľadisko pre dvetisíc divákov

Podľa projektu by mal štadión prejsť komplexnou rekonštrukciou. Hľadisko by malo kapacitne postačovať pre dvetisíc divákov. Novinkou by malo byť riešenie západnej tribúny, ktorá bude určená na sedenie. Štadión bude vybavený turniketmi, osobitným vstupom pre hostí, projekt tiež zahŕňa nové sociálne zariadenia, novú VIP-ku či šatne s rehabilitáciami.

Finančné prostriedky na rekonštrukciu starého štadióna vo výške 1 500 000 eur pridelili radnici z rezervy predsedu vlády SR.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM