Slávka Kellová Rôzne

Rekonštrukciu časti centrálnej zóny stihli včas

Približne po polroku od začiatku stavebných prác odovzdali v Liptovskom Mikuláši do užívania dve zrekonštruované ulice v užšom centre mesta a plochu v strede pešej zóny. Väčšinu celkových nákladov na úrovni 1,6 milióna eur uhradila radnica z dávnejši

„Liptovský Mikuláš je vďaka svojej polohe prirodzeným centrom cestovného ruchu nielen v rámci nášho kraja, ale aj celého Slovenska. K cestovnému ruchu patrí okrem upravených ciest a chodníkov aj priestor, kde sa ľudia môžu pristaviť, sadnúť si a oddýchnuť, čiže námestia,“ uviedol podpredseda Žilinského samosprávneho kraja Jozef Štrba.

Projekt, ktorý začalo ešte predchádzajúce vedenie mesta, sa dostal do časovej tiesne. Formálne procesné chyby boli príčinou prerušenia výberu zhotoviteľa, ale po jeho úspešnom zavŕšení sa od minulého novembra podarilo opraviť vozovky, chodníky, verejné osvetlenie, dopracovať prvky drobnej architektúry a vymeniť poškodenú bridlicovú dlažbu na námestí.

Spokojnosť neskrýval aj primátor Alexander Slafkovský. „Dobrý projekt sa podarilo zrealizovať. Naozaj je to príspevok k tomu, aby si naše mesto udržalo vysokú latku, ktorú má medzi turistickými centrami Slovenska. Verím, že to ocenia všetci občania i návštevníci. Určite sa oplatilo v uplynulých pár mesiacoch trochu pretrpieť stavebný ruch a nevyhnutné uzávierky,“ skonštatoval.

„V širšom centre potrebujeme zrekonštruovať ešte niekoľko ďalších ulíc, aby vytvorili vynovený jednoliaty, ľahko prejazdný a priechodný celok, ale prednosť teraz dostanú každopádne intravilány našich mestských sídlisk, kde je modernizačný dlh stále pomerne veľký,“ dodal liptovskomikulášsky primátor.

mikuláš24/tasr foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM