Slávka Kellová Samospráva

Renesancia mikulášskeho hokeja? K zimáku by mohla pribudnúť tréningová hala

Mikulášski hokejoví odchovanci sa rozhodli vyriešiť zlý stav tunajšieho hokeja. Mestu predložili návrh na vybudovanie tréningovej haly a rekonštrukciu strojovne pri zimnom štadióne. Poslanci sa budú schvaľovaním projektu zaoberať vo štvrtok. Práce by sa mohli začať už v marci budúceho roka.

Ilustračný obrázok k článku Renesancia mikulášskeho hokeja? K zimáku by mohla pribudnúť tréningová hala
Foto: Slávka Kellová

V bezprostrednej blízkosti zimného štadióna by mohla už čoskoro vzniknúť nová tréningová hala a rekonštrukcie by sa dočkala aj zastaralá strojovňa, ktorá by slúžila obom ľadovým plochám. Predkladatelia v projekte navrhli komplexné riešenie prevádzky existujúceho štadióna, ktorý by naďalej ostal mestským majetkom a novej tréningovej haly, ktorá by bola súkromným vlastníctvom.

Toto riešenie ponúka mestu hneď niekoľko výhod, ktoré by mohlo čerpať. Projekt nevyžaduje žiadne investície z mestského rozpočtu, ušetrilo by na budúcich nevyhnutných investíciách do chladiacich rozvodov a strojovne zimného štadióna, ročné prevádzkové náklady štadióna by sa znížili o zhruba 26 000 eur, hokejová sezóna by sa predĺžila z 8 na 11 mesiacov a novú tréningovú halu by mohla v značnej miere využívať zdarma hokejová mládež.

S myšlienkou prišli mikulášski odchovanci

S ponukou na realizáciu projektu mesto oslovila nadácia „Hokejové talenty Liptova“, ktorá špeciálne pre tento účel založila súkromnú spoločnosť. Za nadáciou stoja známi mikulášski odchovanci Milan Jurčina, Ján Laco, Martin Cibák, Rudolf Huna či Marek Uram, ktorí majú snahu pomôcť napredovať mikulášskemu hokeju. Najväčší dôraz pri tom kladú na mládež, ktorá aj z finančných dôvodov postupne stráca záujem o hokej.

Stavať by sa mohlo začať už na budúci rok

Podľa návrhu je začiatok realizácie projektu naplánovaný na marec 2013, s ukončením v júni. V auguste by už mohla byť spustená plná prevádzka na oboch ľadových plochách. Všetko je teraz v rukách mikulášskych poslancov, ktorým bude tento návrh predložený na štvrtkovom mestskom zastupiteľstve.

Projekt tréningovej haly v Liptovskom Mikuláši
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM