Tomáš Batiz Správy Správy

Reštauračné zariadenia na Liptove opäť zabojujú o certifikát kvality: Inšpekcie preveria desiatky podnikov

Neohlásené anonymné inšpekcie navštívia v najbližších dňoch viac ako 20 vybraných reštauračných zariadení v liptovskom regióne. Úroveň poskytovaných gastronomických služieb podrobia prísnemu testu a odborná komisia následne udelí najlepším Liptovské hviezdy kvality.

Ilustračný obrázok k článku Reštauračné zariadenia na Liptove opäť zabojujú o certifikát kvality: Inšpekcie preveria desiatky podnikov
Zdroj: TASR

„Kvalita a ľudský prístup je to, čo robí z bežných zariadení tie perfektné. Už štyri roky na tomto poli aktívne pracujeme a preverujeme cez projekt Liptovská hviezda našich poskytovateľov služieb. Termín previerok kvality nie je náhodne zvolený. Našou snahou je využiť čas pred hlavnou letnou sezónou na čo najlepšiu prípravu na prílev dovolenkárov,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Darina Bartková. Testovanie potrvá do konca mája.

Novinkou hodnotenia je, že každé úspešné zariadenie získa len jednu hviezdu a jej hodnota bude vyjadrená farbou – zlatá, strieborná a bronzová. „Stále platí pravidlo, že každé zariadenie, ktorému je udelená Liptovská hviezda kvality, spĺňa najvyššie štandardy pre poskytovanie služieb cestovného ruchu. Teda ide o najlepších z najlepších,“ doplnila. Úpravou projektu chcú zjednodušiť systém hodnotenia.

Inšpekcie hodnotia len zariadenia, ktoré neposkytujú ubytovacie služby. Do projektu hodnotenia sa preto mohli dostať aj menšie zariadenia ako kaviarne, puby či vinárne. „Nehodnotíme gastro zariadenia v hoteloch, keďže tie sme hodnotili spolu s ubytovacími zariadeniami už minulý rok. Odborní kontrolóri sa tak sústredia najmä na centrá našich miest. Práve tam by sme radi prilákali dovolenkárov v hojnejšom počte,“ skonštatoval predseda predstavenstva OOCR Región Liptov Ján Blcháč.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM