Tomáš Batiz Rôzne

Retro fotky, ktoré vás dostanú: V Jasnej lyžoval aj Dzurinda, snehu bolo pomenej

Niektoré fotky z minulého storočia vám zaručene vyrazia dych. Pozrite si zábery z nášho najväčšieho lyžiarskeho strediska. Určite sa zabavíte!

Ilustračný obrázok k článku Retro fotky, ktoré vás dostanú: V Jasnej lyžoval aj Dzurinda, snehu bolo pomenej
4
Galéria
Zdroj: TASR

Lyžovačka je aj tento rok v plnom prúde. V našej redakcii sme však nahliadli to archívu, konkrétne sme vybrali fotky z lyžiarskeho strediska Jasná, niektoré zábery vám zaručene pobavia.

Dzurinda na lyžovačke

Začiatkom roka 2004 bola súčasťou návštevy predsedu vlády Slovinskej republiky Antona Ropa na Slovensku jeho spoločná lyžovačka s hostiteľským premiérom Mikulášom Dzurindom v lyžiarskom stredisku Jasná. Na snímke slovenský premiér Mikuláš Dzurinda počas lyžovačky

Zdroj: TASR

Nová štvorsedačka

V roku 1998 sprevádzkovali novú štvorsedačkovú lanovku TS 4 z Kolieska na Lukovú. Celkové náklady sa pohybovali ešte v tedajších slovenských kuránach – 60. mil. SK. Lanovka za hodinu ešte aj dnes prepraví 1400 – 1800 osôb s prevýšením 449 m a celkovou dĺžkou lanovky 1170 metrov. Na obrázku montáž hornej stanice štvorsedačky.

Zdroj: TASR

Vysoké teploty

Víkendovú lyžovačku v Jasnej – Záhradky ovplyvnili v roku 2014 nadpriemerne vysoké teploty počas celého týždňa, ktoré výrazne ubrali zo snehovej pokrývky zjazdoviek. Na snímke jeden zo svahov s prírodným snehom.

Zdroj: TASR

Sneh už v septembri

Noapak, zima sa poponáhľala začiatkom septembra v roku 2008. Od nadmorskej výšky 1400m bola na horách už súvislá vrstva snehu.

Zdroj: TASR

Aprílová lyžovačka

Slnečné a teplé počasie na horách počas veľkonočných sviatkov využili aj návštevníci lyžiarského strediska Jasná pod Chopkom na jednu z posledných lyžovačiek tejto zimnej sezóny – koniec apríla v roku 2000.

Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM