Tomáš Batiz Rôzne Video

Romantika na korčuliach: TIETO lokality vyhľadávajú Mikulášania najčastejšie, VIDEO

Teploty poriadne klesli a prírodné plochy v Mikuláši okolí nášho mesta ožívajú. Možností je hneď niekoľko.

Ilustračný obrázok k článku Romantika na korčuliach: TIETO lokality vyhľadávajú Mikulášania najčastejšie, VIDEO
Zdroj: Dnes24.sk

Je tu zima, čas lyžovania, guľovania, stavania snehuliakov a tiež korčuľovania. V našom meste je pre každého k dispozícii zimný štadión a celoročne JL aréna. Množstvo obyvateľov nášho mesta však počas víkendu volí alternatívu číslo dva, teda prírodnú ľadovú plochu. V meste a okolí je ich neúrekom. Zima poriadne prituhla a niet sa čoho báť. Na jazerách vidieť deti i dospelých. Pozrime sa na tie, ktoré využívajú Mikulášania najčastejšie.

Najznámejšou lokalitou je Liptovská Mara, na okrajoch ktorej môžeme každoročne vidieť niekoľko mladých, ale aj starších korčuliarov. Príroda v tejto lokalite dokáže vyčarovať úžasnú romantiku, hlavne pri západoch slnka, ktoré sú cez zimu o niečo jasnejšie.

Korčuľovanie na sídlisku

Na Podbrezinách, v najväčšom mikulášskom sídlisku, sa nachádza umelo vytvorená ľadová plocha, ktorá bude dostupná pravdepodobne ešte niekoľko týždňov, pokiaľ to počasie dovolí.

„Verejnoprospeš­ných služieb zabezpečuje na najľudnatejšom mikulášskom sídlisku fungovanie ľadovej plochy za symbolický poplatok jedno euro,“ skonštatovala Viktória Čapčíková, hovorkyńa mesta Liptovský Mikuláš.

V prípade, že korčule nemáte, môžete si ich požičať za 50 centov a ľadová plocha je vám k dispozícii v týždni od 9.00 – 19.00 hod. pre verejné korčuľovanie, cez víkendy môžete na ľad nabehnúť už o ôsmej ráno.

Neďaleko centra mesta

Ďalšou možnosťou je verejné korčuľovanie v JL aréne, ktoré je pre verejnosť dostupné každú nedeľu v čase od 11:30 – 14:45 hod. Pre dospelých z mikulášskeho okresu platí cena 2 eurá, deti do 14 rokov zaplatia 1 euro. JL aréna disponuje aj požičovňou, kde si môžete zaobstarať korčule za 2 eurá.

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM