Tomáš Batiz Hokej

Rozhovor s juniorským brankárom Durným: Na Majstrovstvách sveta sa mi chytalo fantasticky!

Prinášame Vám rozhovor s Romanom Durným, brankárom mikulášskej juniorky, ktorý sa nedávno vrátil z majstrovstiev sveta do 18 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Rozhovor s juniorským brankárom Durným: Na Majstrovstvách sveta sa mi chytalo fantasticky!
Foto: Tomáš Batiz

Aký pocit si mal po oznámení konečnej nominácie slovenskej reprezentácie do 18 rokov?

Aj keď som počas roka oficiálne nepôsobil v projekte SR 18, mal som možnosť a povolenie trénovať s mužstvom, ktoré pôsobilo tu u nás v Liptovskom Mikuláši. Po zverejnení nominácie som zostal v miernom šoku, ale samozrejme, potešilo ma to a mal som príjemný pocit z nominácie.

Na šampionát si cestoval v pozícii druhého brankára. Karta sa nakoniec obrátila a ty si odchytal plnú porciu zápasov. Nebol si nervózny?

Mojej premiére predchádzalo zranenie môjho kolegu Dávida Hrenáka. Keď som sa dostal do bránky, išiel som tam s tým, že som chcel ukázať čo vo mne je. Tlak som si nepripúšťal, chcel som predviesť čo viem. Dávid mi potom pomáhal, podporoval ma, a tak sa mi chytalo dobre. Ja som čo – to chytil, forma si ma našla v pravú chvíľu, a tak som bol spokojný. Bola tam super atmosféra v kabíne a to je podstatné.

Odchytal si dva víťazné stretnutia proti Dánom a Čechom. S favoritmi turnaja, Kanadou a Fínskom, ste hrali vyrovnané partie. Ako by si zhodnotil svoj výkon a výkon mužstva na turnaji?

Ja to za seba môžem hodnotiť kladne. Chytalo sa mi fantasticky. Celý tím sme boli super partia, všetci sme si na ľade pomáhali a ťahali za jeden povraz. Obrancovia mi pomáhali s vyrazenými pukmi, blokovali strely. Bolo to proste super.

Rozmeňme víťazný zápas s Čechmi na drobné. Predsa len, je to pre Slovákov derby. Vy ste prehrávali o dva góly, nakoniec ste ale dokázali zápas otočiť a zvíťaziť.

Boli sme v tom zápase veľa vylučovaní, ale nakoniec nám to našťastie neublížilo. Ubránili sme početné prevahy súpera, a nakoniec nám možno aj to dokázalo vyhrať zápas. Góly sme dali práve v oslabovkách. Bol to super pocit, ako po každom víťazstve na takomto veľkom a prestížnom podujatí.

Potom prišiel štvrťfinálový zápas so Švédskom a v ňom trošku vyššia prehra. Zahrala svoju rolu možno aj únava po náročnom programe v skupine?

No tam už došli sily. K tomu sa pridali opäť zbytočné vylúčenia v prvej tretine, keď sme ešte vyhrávali po úvodnom góle a už to potom nešlo. Prvý sporný gól z ofsajdu na 1:1 nás možno trošku rozhodil. Snažili sme sa zvrátiť skóre v náš prospech, Švédi si to svojou veľkou kvalitou potom postrážili a pridali ďalšie góly.

Ako tréneri hodnotili vaše vystúpenie na turnaji?

Tréneri hodnotili výsledok kladne. Hlavný tréner bol spokojný, aj keď si prial semifinále. Bol spokojný s odvedenou prácou s tým, že sme si sadli aj ako partia.

Ako vidíš svoju najbližšiu budúcnosť?

Všetko sa ešte uvidí, riešia sa alternatívy, ako to nakoniec bude v najbližšej sezóne.

Prejdime na mimo hokejovú tému. Aká bola organizácia turnaja, ubytovanie, strava?

Voľných chvíľ veľa nebolo. V podstate to bol len hotel. Ubytovanie bolo fantastické. Horšie na tom bola strava. Bola strašne monotónna. Za moc nestála. Cestoviny s paradajkovým pretlakom, to bolo dennodenne. Polievky neboli žiadne a ako hlavné jedlo boli „čipsy“. Pre Slováka to nebolo moc známe. Bolo to iné, ako tu doma. Zlaté halušky s bryndzou.

Zdroj: MHK32 Liptovský Mikuláš
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM