Tomáš Batiz Správy

Rozšírenie cintorínu v Ondrašovej: Koľko pribudne nových miest?

Na siedmich tisícoch metrov štvorcových ondrašovského cintorína sa dnes nachádza vyše šesťsto hrobov a 38 urnových miest.

Ilustračný obrázok k článku Rozšírenie cintorínu v Ondrašovej: Koľko pribudne nových miest?
Zdroj: TASR

Podľa slov poslanca za mestskú časť Liptovská Ondrašová Ľuboša Triznu budú na cintoríne hrobové miesta v priebehu niekoľkých rokov obmedzené, vedenie mesta preto naplánovalo jeho rozšírenie o ďalších 15 tisíc metrov štvorcových. „Ešte tento rok urobí radnica potrebné geometrické plány na odčlenenie pozemku, ktorý bude určený na rozšírenie pohrebiska,“ skonštatoval Ján Sokolský z vedenia mesta.

„Následne začne naše majetkoprávne oddelenie s vysporiadaním, čo predpokladám nebude z časového hľadiska jednoduché. Na dotknutom pozemku sa totiž nachádza približne 30 vlastníkov, s ktorými sa budeme musieť dohodnúť,“ informoval primátor Ján Blcháč o aktivitách radnice.

Ako zhodnotil ďalej Sokolský z mesta, v prípade, že nedôjde medzi vlastníkmi a mestom k dohode o uzatvorení kúpnych zmlúv, začne radnica proces vyvlastnenia, keďže ide o verejnoprospešnú stavbu v zmysle územného plánu. Mesto by chcelo ukončiť majetkoprávne vysporiadanie pozemkov do troch rokov. Nahlásenie prvých úmrtí v Liptovskej Ondrašovej sa datuje od roku 1897.

foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM