Tomáš Batiz Správy

Novinka v Podturni: Po štvrťstoročí otvárajú v obci materskú školu

Dlhých 25 rokov čakali obyvatelia liptovskej obce Podtureň na znovuotvorenie materskej školy.

Ilustračný obrázok k článku Novinka v Podturni: Po štvrťstoročí otvárajú v obci materskú školu
Zdroj: TASR

Rodičia museli svoje deti doteraz voziť do škôlok v okolitých mestách a obciach, od pondelka 4. septembra je im k dispozícii MŠ Mravček situovaná v novozrekonštru­ovaných priestoroch bývalej športovej ubytovne Elán.

„V súčasnosti máme prírastok 15 až 20 novorodencov ročne, potreba zriadenia MŠ bola preto veľká. Nedávno sme prebudovali chátrajúci bývalý Športhotel na multifunkčný objekt. Nachádzajú sa tu nájomné byty, priestory pre materskú školu, zdravotné stredisko a zázemie pre športovcov,“ povedal pre TASR starosta Podturne Marián Vojtík. Investícia do prestavby a zariadenia MŠ si podľa neho vyžiadala 173.000 eur.

Riaditeľka MŠ Libuša Števčeková ocenila nadštandardne vybavené priestory. Po 34 rokoch praxe v rôznych predškolských zariadeniach privítala moderné a komfortné pracovné prostredie. „Úplne inak sa nám pracuje v škôlke, kde je pre výchovno-vzdelávací proces všetko perfektne pripravené,“ skonštatovala s tým, že v novom školskom roku privítajú 16 škôlkarov. Kapacita MŠ je však 20 detí, rodičia preto môžu svoje ratolesti stále zapísať. Otvorená bude v pracovné dni od 6.30 h do 16.30 h.

Samospráva liptovskej obce Podtureň dlhodobo pociťuje pozitívny demografický vývoj. Počet obyvateľov sa v posledných rokoch viac ako zdvojnásobil, v súčasnosti tu žije vyše 1000 ľudí. Väčšina z nich sú práve mladé rodiny s deťmi.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM