Tomáš Batiz Správy

S cyklokoridorom v centre mesta sa stále počíta: Táto invetícia to potvrdzuje

Námestie v Liptovskom Mikuláši čakajú ďalšie rekonštrukcie. Mesto chce opraviť rozbitý chodník, ale v pláne je aj čosi väčšie.

Ilustračný obrázok k článku S cyklokoridorom v centre mesta sa stále počíta: Táto invetícia to potvrdzuje
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Nová cesta v centre Liptovského Mikuláša má zlepšiť prístup do pešej zóny a k zadným traktom budov pre zásobovanie mnohých prevádzok v meste. Spojiť má Pišútovu ulicu popri Dome služieb s parkoviskom za Liptovskou knižnicou Gašpara Fejérpataky Belopotockého.

Rozpočtové náklady na vybudovanie cesty sú na úrovni 207.000 eur. „Komunikácia poslúži aj pre plánovaný cyklokoridor, ktorý bude viesť stredom mesta,“ skonštatoval primátor Ján Blcháč. Ulica bude dlhá 215 metrov, široká 5,5 metra a popri nej bude viesť chodník široký 1,7 metra. Mesto v súčasnosti vypracovalo projektovú dokumentáciu. „Predpokladáme, že výstavbu začneme v druhej polovici roka. Dovtedy sa musí ešte uskutočniť proces verejného obstarávania,“ dodal Blcháč.

Radnica pripravuje aj rozsiahlu rekonštrukciu Parkovej ulice v mestskej časti Palúdzka.*** „Práce sa začnú v druhej polovici apríla a potrvajú 50 dní. Obnova ulice spočíva v odstránení vrchnej vrstvy asfaltobetónu, betónu a nevhodného podložia. Následne sa zrealizujú nové násypy pod komunikáciu, osadia nové obrubníky, vybudujú domové vjazdy a bezbariérové priechody pre chodcov. Napokon sa urobí nová asfaltobetónová vrstva,“*** informovala Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš. Celkové náklady na realizáciu predstavujú podľa jej slov 133.000 eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM