Michal Paška Futbal

S Moldavou to bude predovšetkým boj

Dnešné sneženie sa odrazilo aj na stave trávnika futbalistov MFK Tatran Liptovský Mikuláš. Tí zajtra o 15:00 hodine privítajú na štadióne v Okoličnom súpera z Moldavy. Pôjde o stretnutie 23. kola druhej futbalovej ligy.

Tatran v uplynulom kole prehral v Podbrezovej gólom z pokutového kopu v závere zápasu. Kompetentné orgány uznali, že jedenástka sa kopať nemala. Aspoň malé zadosťučinenie pre zverencov trénera Petra Kureka, ktorí po vystúpení v stredoslovenskom derby netajili veľké sklamanie.

„Toto rozhodnutie nám stratené body nevráti. Je to ale určité psychické povzbudenie. Chlapcom môže pomôcť aj v sobotňajšom zápase s Moldavou,“ uviedol tréner Peter Kurek, ktorý netajil, že dnešné sneženie zajtrajšiemu futbalu zrejme veľmi nepomôže.

„Pripravovali sme sa v Liptovskom Jáne na dobrom ihrisku. Uvidíme, aký bude terén pred úvodným hvizdom rozhodcu. Podľa toho prispôsobíme aj taktiku. Moldava by nemala prísť brániť, je to multinárodné mužstvo. Verím, že si dokážeme vytvoriť šance, ktoré využijeme. Doma iný cieľ ako zabodovať ani mať nemôžeme,“ uzavrel Peter Kurek po dnešnom predpoludňajšom tréningu na umelej tráve okoličianskeho štadióna.

foto: autor

tatran
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM