Slávka Kellová Iné športy

Šachové talenty na Majstrovstvách Slovenska

Vo štvrtok 31. marca 2011 začali MSR mládeže v šachu v Kúpeloch Sliač. Na Majstrovstvách Slovenska v šachu mládeže hrá spolu 206 hráčov v 12 kategóriách. Výprava Liptovskej šachovej školy má 21 hráčov. Majstrovstvá potrvajú do 7. apríla.

Vo štvrtkové popoludnie sa hralo 1. kolo. Liptovká šachová škola bola zaujímavou partiou v kategórii chlapcov do 18 rokov – Straka a Mráz na druhej šachovnici. Martin Mráz však najskôr stratil kvalitu a neskôr aj celú partiu. Ostatní hráči, ktorí majú ambície zasiahnuť do boja o medaile nezaváhali. Horšie to bolo s mladými hráčmi, ktorí nestačili na silnejších súperov.

V piatok bol los k LŠŠ nemilosrdný v kategórii do 14 rokov. Hráči LŠŠ Ondrej Mráz a Tomáš Adamčiak nastúpili proti sebe. Tomáš Adamčiak je v dobre forme a vyhral nad Ondrejom Mrázom. Nedarilo sa chlapcom v kategórií do 16 rokov Adamovi Kerdíkovi a Mišovi Tomčíkovi, ktorí svoje partie prehrali. Naopak, iba 9 ročný Viktor Gažík vyhral aj v druhom kole a dokazuje svoj talent, ale i tvrdú prácu so súpermi o sedem rokov staršími. Naše dievčatá mali doobedu voľno. V ich kategóriách sa hrajú 7–kolové turnaje.

V piatok popoludní odohrali vzájomný súboj hráči LŠŠ Petráš s Hrošom v kategórii do 16 rokov. Pre kategórie chlapcov, ktorí hrajú 9-kolový turnaj, skončila prvá tretina. Najlepšie si vedli Tomáš Adamčiak a Juraj Druska s plným počtom bodov. U dievčiat sa najviac darilo Veronike Gažíkovej.

V sobotu popoludní sa očakávalo od mladých hráčov potvrdenie postavenia. Najlepšie túto úlohu zvládla Veronika Gažíkova a s tromi bodmi si udržala vedenie v kategórii dievčat do 12 rokov. Juraj Druska remizoval a stále si udržuje medailové miesto vo veľmi silnej kategórii chlapcov do 18 rokov. Škoda prehry Tomáša Adamčiaka a Mariána Petráša. Karolína Turková remizovala, keď odvrátila hrozivý útok súperky. Vyhrať sa podarilo mládežníkom, ktorí by radi prehovorili do poradia na čele, ale doteraz nehrali podľa svojich predstáv – súrodenci Mrázovci, Jacko, Tomčík .

Až 53 partií sa hrá na online šachovniciach, takže viac ako polovicu partií možno sledovať na stránke MSR Slovenska v časti Live.

http://msr2011sliac.chess.sk/index.php?…

Tabuľka účastníkov z Liptovskej šachovej školy

Turková Karolína 1,5 boda Mrázová Monika 2 Halajová Martina 1 Gažíková Veronika 3 Miklášová Emma 1 Tarageľová Martina 0 Druska Juraj 3,5 Jacko Vladimír 2,5 Mráz Martin 2 Hroš Roman 2 Kerdík Adam 1,5 Petráš Marián 2,5 GažíkViktor 3 Tomčík Michal 3 Mráz Ondrej 2,5 Adamčiak Tomáš 3 Mojš Richard 1,5 Kohút Matej 1,5 Ďurica Adam 2 Gažík Jakub 1 Belopotocký Šimon 1 Spolu 41

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM