Kultúra

Šanca preraziť! Víťazi festivalu Remuf 2014 nahrajú pieseň a natočia videoklip

Reduta v Liptovskom Mikuláši otvorí v piatok 18. júla dvojdňový hudobný festival amatérskych skupín REDUTA MUSIC FEST - REMUF 2014. Prvý ročník festivalu je určený neprofesionálnym hudobníkom, spevákom a kapelám.

Ilustračný obrázok k článku Šanca preraziť! Víťazi festivalu Remuf 2014 nahrajú pieseň a natočia videoklip
Foto: Slávka Kellová

Od piatka do soboty 19. júla sa mikulášskemu publiku predstaví štrnásť hudobných skupín. „Sme radi, že hneď na úvodný ročník sa nám podarilo prilákať muzikantov aj spoza nášho okresu. Predstavia sa kapely z Popradu, Dolného Kubína, Martina, Banskej Bystrice a Liptovského Mikuláša. Trinásť z nich vystúpi súťažne a jedna kapela zahrá na záver ako hosť festivalu,“ uviedol Jiří Kolinský, spoluorganizátor podujatia.

Prvých sedem kapiel odohrá v piatok 18. júla od 17:30 hod. a druhá sedmička nastúpi na scénu v sobotu 19. júla od 17:00 hod. „Súťažíme sa o tri lákavé ceny. Prvou je nahrávanie jednej piesne v profesionálnom nahrávacom štúdiu a jej následné mixovanie a mastering profesionálnym hudobným producentom. Túto cenu udelí najlepšiemu umelcovi alebo umelcom porota. Druhou cenou je nahrávanie videoklipu k jednej piesni s profesionálnym kameramanom. O udelení tejto ceny rozhodnú poslucháči a fanúšikovia, ktorí na festival zavítajú. Kapela alebo spevák, ktorý dostane najviac hlasov, ju vyhrá,“ priblížil J. Kolinský.

Treťou cenou je pozvanie na živé vystúpenie počas 9. ročníka alternatívneho hudobného festivalu HEAT CONNECTOR 2014 na Nižnej Boci.

REMUF 2014 plagát
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM