Slávka Kellová Kultúra

Sedenie v Kine Nicolaus bude komfortnejšie: V máji sa začne s výmenou stoličiek

Vlna kritiky na nepohodlné sedenie v liptovskomikulášskom kine by mala utíchnuť. Dom kultúry (DK), ktoré ho prevádzkuje, pripravuje rekonštrukčné práce. Tie si vyžiadajú dočasné zastavenie premietania.

Ilustračný obrázok k článku Sedenie v Kine Nicolaus bude komfortnejšie: V máji sa začne s výmenou stoličiek
Zdroj: TASR

„S prácami na výmene starých sedačiek by sme mali začať v polovici mája. V júni by si už návštevníci kina a podujatí v klubovej sále mali sadnúť do nových a pohodlných,“ upresňuje riaditeľ DK René Devečka. Počas dvoch týždňov budú priestory kina uzatvorené a premietať sa nebude. Pravidelné podujatie Rozprávková nedeľa by malo byť premiestnené do veľkej sály Domu kultúry. Zároveň dôjde v klubovej sále aj k výmene koberca a bezpečnostného osvetlenia schodišťa.

Koncom minulého roka prešlo rekonštrukciou zvukové zabezpečenie klubovej sály, pretože starý systém nespĺňal požiadavky súčasných distribučných spoločností. Kino tak splnilo dva základné modernizačné kroky – premenu na digitálne kino s digitálnym zvukom za zhruba 5300 eur. Výmena stoličiek je treťou fázou modernizácie kina. Poslednou etapou by mala byť zmena premietania vo formáte 3D, ktorá je však závislá od nájdenia finančných zdrojov.

Podobný článok:

V Mikuláši otvoria moderné kino: Tešte sa aj na festival a online prenosy

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM