Alexandra Kolínská Kultúra Kultúra

Sedieť doma nemusíte, vyrazte si von: 10 tipov, čo Mikulášania môžu zažiť tento týždeň

Nesedieť doma, ale vyraziť si von, to dokáže neraz príjemne vyventilovať hlavu. Preto sme sa rozhodli vám priniesť dokopy desať tipov našej redakcie, na to, čo odporúčame tento týždeň zažiť v Liptovskom Mikuláši a okolí. Nechajte sa inšpirovať...

Ilustračný obrázok k článku Sedieť doma nemusíte, vyrazte si von: 10 tipov, čo Mikulášania môžu zažiť tento týždeň
Zdroj: TASR

JANA KIRSCHNER BAND

4.11.2015 o 18:00 hod., Dom kultúry – veľká sála

Benefičný koncert JANY KIRSCHNER a jej skupiny Vám poskytne jedinečný umelecký zážitok. Výťažok z benefičného koncertu bude použitý na podporu postihnutých deti žijúcich v meste Liptovský Mikuláš a jeho okolí. Dĺžka koncertu: cca 60 min.

LAMPIÓNOVÝ SPRIEVOD

4.11.2015 od 16:30 hod., Mesto Liptovský Mikuláš

Radnica sa rozhodla uskutočniť deň otvorených dverí v materských školách v zriadovateľskej pôsobnosti mesta Liptovský Mikuláš. Návštevníkov čaká Lampiónový sprievod, zraz účastníkov na Námestí osloboditeľov, odchod lampiónového sprievodu z Námestia osloboditeľov, smer ul. 1. mája,Tranovského ulica, Baťova ulička, Námestie osloboditeľov. Pri návrate na Námestie osloboditeľov čaká na deti sladké prekvapenie.

NOTHING BUT SWING TRIO

5.11.2015 o 19:00 hod., Kultúrne centrum – Diera do sveta

Banskobystrická jazzová formácia Nothing But Swing Trio sa predstaví už o pár dní v Kultúrnom centre – Diera do sveta v Liptovskom Mikuláši. NBS Trio pravidelne spoluúčinkuje so speváčkou Dášou Libiakovou z Banskej Bystrice, ako aj so špičkovými domácimi a zahraničnými hudobníkmi (Piotr Baron – sax (PL), Janusz Muniak – sax (PL), Matúš Jakabčic – g (SK), Tomasz Grzegorski – sax (PL), Juraj Bartoš – tr (SK), Radovan Tariška – altsax (SK), Milo Suchomel – sax (SK)).

XIII. MEDZINÁRODNÝ FESTIVAL OUTDOOROVÝCH FILMOV

5. – 7.11.2015 o 17:00 hod., Liptovský Hrádok

V Liptovskom Hrádku začína festival vo štvrtok 5. novembra Slávnostnou imatrikuláciou študentov prvých ročníkov stredných škôl, v rámci ktorej študenti vysadia ďalšie stromy v Girsíkovom parku. Tohto roku bude v parku osadená a odhalená drevená socha Jána Xavera Girsíka, prefekta hrádockého panstva v rokoch 1787 – 1794, podľa ktorého je park pomenovaný. Sochu v rámci Horno-liptovského jarmoku zhotovil hrádocký umelecký rezbár Dalo Novotný.

FLASH – TANEČNÁ ZÁBAVA

6.11.2015 od 21:00 hod., Kultúrno – spoločenské centrum Reduta

Ak ste dostali chuť na poriadnu tancovačku, tak piatok v Liptovskom Mikuláši je pre vás ako ušitý. Tanečnú zábavu v Kultúrno – spoločenskom centre Reduta rozprúdi skupina Flash, ktorá vás bude na parkete sprevádzať živou hudbou.

MFK TATRAN – ZVOLEN

7.11.2015 o 13:00 hod., MFK Tatran

Každý správny liptovskomikulášsky fanúšik by nemal chýbať na domácom zápase svojich favoritov. Šestnáste kolo prvej ligy odohrajú naši futbalisti proti Zvolenu. Aj mikulášskym futbalistom sa určite lepšie hrá s tribúnou plnou fanúšikov.

ŠKOLENIE LIPTOVSKÝCH FOLKLORISTOV

7. – 8.11.2015, Liptovské kultúrne stredisko – SZUŠ

Cez víkend sa uskutoční aj vzdelávacie podujatie pre vedúcich a členov folklórnych súborov z regiónu Liptov. Každý, kto má rád naše tradície, tance a hudbu, by si určite toto podujatie nemal nechať újsť.

LOVE

7.11.2015 o 20:00 hod., Kino Nicolaus

Erotická melodráma Love, o vzťahu muža a dvoch žien režiséra Gaspara Noé mala premiéru v Cannes a okamžite vyvolala búrlivé reakcie. Teraz si tento kontroverzný film môžete pozrieť aj u nás.

KYSUCKÝ PRAMEŇ Z OŠČADNICE

8.11.2015 o 16:00 hod., Dom kultúry – veľká sála

Do kultúrneho domu zavíta koncert jednej z najobľúbenejších kapiel Kysuckého prameňa z Oščadnice, ktorý vypočul fanúšikov z okolia Liptova a po prvý krát sa predstaví v Liptovskom Mikuláši. Zaznejú tie najobľúbenejšie piesne, ktoré poznajú fanúšikovia hlavne z TV Šláger.

OKOLO LIPTOVSKÉHO MIKULÁŠA / POZNAJ OKOLIE LIPTOVSKÉHO MIKULÁŠA

8.11.2015, Liptovský Mikuláš / Liptovský Hrádok

Klub slovenských turistov z Jasnej a Liptovského Hrádku sa chystá na poznávaciu turistiku okolo Liptovského Mikuláša. Kým sa dajú vychutnávať slnečné lúče, určite z toho bude príjemná prechádzka po našom okolí.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM