Slávka Kellová Hokej

Sedmička, naše šťastné číslo?!

V Dolnom Kubíne sa hral sviatočný zápas. Rýchly kombinačný hokej, množstvo pekných individuálnych akcií, veľa šancí. Minimum hry do tela, bránenie na pol plynu. Od začiatku sedel Liptovský Mikuláš pevne v sedle a pred polovicou zápasu vyhrával 0:6.

Domáci sa však nevzdávali a neúnavne sa snažili útočiť proti kvalitatívne nesporne lepšiemu súperovi. V poslednej tretine sa im podarilo streliť góly a takmer vyrobili drámu. Diváci, ktorých zavítalo na štadión v tejto sezóne rekordné množstvo nakoniec odchádzali spokojní, pretože neprišli o zápletku ani pekný hokej. Prvý gól strelil po dvoch minútach Bartík po tom, čo nádherne prenikol domácou obranou Kriška. V 5. minúte Kadlubiak nahodil puk od modrej a brankár Bruncko si na neho nesiahol – 0:2. Dolný Kubín tradične nevyužil takmer dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov a v 13. minúte opäť pykal.

Liptovký Mikuláš nádherne využil prečíslenie troch proti dvom a presne zakončoval Pohanka. V 15. minúte pokoril domácich gólom aj Mravec, ktorý si za Dolný Kubín odohral svoje. Len naslepo zadovkou nahadzoval puk z rohu klziska pred bránu a brankár Bruncko si ho zrazil do vlastnej brány. 37 sekúnd po prestávke liptovská šou pokračovala. Kriška sa pekne uvoľnil na ľavej strane a krížnou strelou vymietol roh brány. Onedlho Hančiak nepremenil za Dolný Kubín trestné strieľanie. V 28. minúte Oravec prestrčil na minimálnom priestore Ďurnému a ten po zemi zvýšil na 0:6.

3 minúty po druhej prestávke sa konečne podarilo domácim streliť gól. Hančiak sa po Dírerovej prihrávke pekne uvoľnil a presne namieril. V 47. minúte strieľal od modrej čiary Tupý a Rosenberg vynikajúco tečoval – 2:6. V 53. minúte Učník prejavil veľký dôraz, dorazil Luptákovu strelu a o dve minúty sa puk z buly dostal k Rosenbergovi a ten prestrelil všetko. Rozdiel dvoch gólov a dráma bola na svete. V tom čase však Kubínčania dohrávali len desiati a napriek veľkej snahe nenašli sily na naozajstný zvrat. v 59. minúte ešte Ďurný upravil na konečných 4:7.

Góly: 44. Hančiak (Dírer), 47. Rosenberg (Tupý, Hančiak), 53. Učník (Lupták, Rosenberg), 55. Rosenberg (Učník) – 2. Bartík (Kriška, Hyben), 5. Kadlubiak (Kokavec, Oravec), 13. Pohanka (Mravec, Paukovček), 15. Mravec (Petran), 21. Kriška (Pleva), 28. Ďurný (Oravec, Blaščík), 59. Ďurný (Blaščík, Petran)

Strely na bránu: 34:36 (9:13, 15:13, 10:10)

Vylúčenia: 3:8 na 2 min., navyše Kadlubiak 10 NAPHK

Presilovky: 2:0 Oslabenia: 0:0

Rozhodovali: Matula – Šťastný, Tvrdoň

divákov: 380

Dolný Kubín: Bruncko – Dvořák, Šišmič, Lupták, Tupý – Rechtorík, Nátny, Hančiak – Rosenberg, Pavlovič, Dírer – Bonda, Učník, Koleno

Lipt. Mikuláš: Palko – Lištiak, Hyben, Petran, Bača, Kadlubiak, Kokavec, T. Devečka, Klepáč – Bartík, Pleva, Kriška – Mravec, Paukovček, Pohanka – Ďurný, Blaščík, Oravec – Roháč, Fiala, Staroň

Marián Horváth, tréner MHk 32 Lipt. Mikuláš: Zápas sme si rozohrali dobre. Vedeli sme, že dnešné stretnutie bude ťažké najmä , čo sa týka motivácie a sústredenia. Domáci nastúpili na zápas s dvanástimi hráčmi. Postupne sme zvýšili náš náskok až na 6:0. Potom sme do hry pustili aj našu štvrtú lajnu, za stavu 6:1 sme vymenili brankára. Posledná tretina bola z našej strany veľmi zlá. Dostali sme štyri góly, nakoniec sme ale ešte jeden aj strelili. Dobre, sústredene sme hrali v len prvej časti, v poslednej tretine už tam bola vidieť z našej strany aj určitá ľahostajnosť. Ale zápas sme dotiahli nakoniec do víťazného konca, aj keď musím povedať, že z poslednej tretiny som sklamaný. Sme však radi, že mám tri body. Vyzerá to tak, že do play off ideme z druhého miesta.

Tabuľka:

  1. Piešťany 88
  2. Lipt. Mikuláš 80
  3. Spišská N. Ves 76
  4. Bardejov 63
  5. Detva 59
  6. Trnava 55
  7. Trebišov 54
  8. Senica 52
  9. Topoľčany 48
  10. Michalovce 47
  11. Pov. Bystrica 45
  12. Prešov 40
  13. Dolný Kubín 36
  14. Brezno 31

zdroj: mhk32.sk, szlh.sk foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM