Rôzne

Sezóna ako sa patrí: Liptov ponúkne množstvo bežeckých tratí aj s prehľadnou mapkou

Turistov na bežkách bude počas blížiacej sa zimy čakať v liptovskom regióne 23 upravených tratí s celkovou dĺžkou viac ako 100 km v správe obcí, lyžiarskych klubov a stredísk. Ucelené informácie sprostredkuje prehľadná mapka, ktorá bude k dispozícii na internete, v infor. strediskách či ubytovniach.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna ako sa patrí: Liptov ponúkne množstvo bežeckých tratí aj s prehľadnou mapkou
Foto: Slávka Kellová

„V posledných rokoch sa bežecké lyžovanie dostalo akosi do ústrania a tieňa zjazdového lyžovania, hoci rastú počty priaznivcov zdravého pohybu v bežeckých stopách. Preto robíme všetko, aby sme zosumarizovali jednotlivé trate a ponúkli našim turistickým návštevníkom čo najkomplexnejšie informácie,“ uviedla riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková.

Do prehľadnej mapky sa podľa nej dostanú predovšetkým starostlivo upravované trate pre vyznávačov klasického i korčuliarskeho štýlu bežeckého lyžovania. „Prevádzkovatelia už netrpezlivo čakajú na vytrvalejšie mrazy a sneženie, aby mohli na svojich bežeckých tratiach privítať prvých odvážlivcov,“ pokračovala Bartková.

„Mimochodom, najdlhšiu, až desaťkilometrovú trať majú v Liptovskej Kokave. Desať upravených tratí bude v Nízkych a iba o jednu menej v Západných Tatrách, vo Veľkej Fatre štyri,“ dodala s tým, že hlavným dôvodom, prečo čoraz viac turistov znovu objavuje čaro bežiek, je bezprostrednejšie spojenie s okolitou prírodou.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM