Slávka Kellová Hokej

Sezóna predo dvermi: Začína jubilejná hokejová súťaž

Druhá najvyššia hokejová súťaž na Slovensku 1. liga vstúpi do svojho jubilejného 20. ročníka. V porovnaní s predchádzajúcim rokom sa v súťaži nepredstavia Piešťany a Púchov. Na prvoligovú hokejovú mapu sa však po dvojročnej pauze vrátila Prievidza. N

Aj v blížiacej sa edícii druhej najvyššej hokejovej súťaže prvoligisti absolvujú po jednom súboji proti tímu HK Orange 20, ktoré sa budú účastníkom 1. HL započítavať do tabuľky. Všetky zápasy proti reprezentácii do 20 rokov odohrajú účastníci 1. HL v druhej polovici januára po majstrovstvách sveta hráčov tejto vekovej kategórie.

Hracími dňami budú utorok, piatok a osem vložených nedieľ, domáce zápasy jednotlivých klubov sa budú začínať od 17.00 h do 18. 00 h. Po 44. kolách základnej časti a vložených duelov proti HK Orange 20 postúpi osem najvyššie umiestnených tímov do play off. Družstvá na 9. – 12. pozícii čaká play out a najnižšie umiestnený klub po šesťkolovej súťaži odohrá baráž o prvoligovú príslušnosť s víťazom 2. ligy.

V základnej časti nasleduje v prípade remízy v riadnom hracom čase päťminútové predĺženie. Ak sa nerozhodne, víťaza určia samostatné nájazdy s troma hráčmi na každej strane v prvom kole. Aj bodovanie zostalo nezmenené. Víťaz stretnutia v riadnom hracom čase získa do tabuľky 3 body, víťaz duelu po predĺžení či samostatných nájazdoch si pripíše dva body, bod získa mužstvo za prehru v predĺžení alebo samostatných nájazdoch a bez bodu obíde tím, ktorý prehrá v riadnej hracej dobe.

1. kolo (utorok 18. septembra o 17.00 hod.): ** HC 07 Detva – HC Dukla Senica (17,30)
HC Prešov 07 – Bemaco HC 46 Bardejov
HK Spišská Nová Ves – MšHK Prievidza
HK Gladiators Trnava – HK Trebišov HK Dukla Michalovce – HC Topoľčany
**HK 95 Považská Bystrica – MHk 32 Liptovský Mikuláš (18,00)

2. kolo (piatok 21. septembra o 17.00 hod.):
MšHK Prievidza – HC 07 Detva ** MHk 32 Liptovský Mikuláš – HC Topoľčany**
HK Trebišov – HK Dukla Michalovce
Bemaco HC 46 Bardejov – HK Spišská Nová Ves (17,30)
HK 95 Považská Bystrica – HC Prešov 07 (18,00)

predohrávka 13. kola: HK Gladiators Trnava – HC Dukla Senica.

mikuláš24/sita foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM