Slávka Kellová Krimi

Silný vietor veľké škody nenapáchal

Mikulášski hasiči museli počas uplynulej veternej noci zasahovať pri spadnutých stromoch na ceste 1/72 vo Vyšnej Boci. Silný nárazový vietor, ktorý od včerajšieho dňa úradoval na viacerých územiach Slovenska našťastie väčšie škody v Žilinskom kraji n

V piatok 8. apríla o 4:50 dostali mikulášski hasiči hlásenie o dvoch spadnutých stromoch na 87. kilometri cesty 1/72 vo Vyšnej Boci. Na mieste udalosti našli spadnuté stromy, ktoré zasahovali na komunikáciu. Trom príslušníkom zboru stačilo 15 minút na to, aby pomocou motorovej píly stromy odpílili a uložili mimo vozovku. Na miesto udalosti bol následne privolaný miestny správca komunikácie, Slovenská správa ciest v Žiline. Búrlivá veterná noc sa zaobišla bez vážnejších udalostí.

Silný vietor komplikoval situáciu aj v stredisku Jasná v Nízkych Tatrách. Momentálne je v prevádzke len šesťsedačková lanovka na Záhradkách a štvorsedačková lanovka na Bielej púti. Ostatné lanovky sú mimo prevádzky. Dôvodom je výpadok elektrickej energie spôsobený silným vetrom.

„Energetici už pracujú na odstránení poruchy,“ uviedla pre SITA Katarína Šarafínová zo strediska Jasná Nízke Tatry. Výpadok elektrickej energie spôsobil, že dnes ráno neboli aktualizované ani údaje na internetovej stránke strediska Jasná. Cez víkend by malo byť stredisko v prevádzke bez obmedzení.

Prudký nárazový vietor dosahujúci najmä na horách silu víchrice ani počas dnešného dňa nespôsobil na severnom Slovensku väčšie škody. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Miroslava Ondrichová.

Severoslovenskí hasiči odstraňovali počas uplynulej noci a nadránom vetrom vyvrátené a popadané stromy z niekoľkých cestných komunikácií. „Naše jednotky zasahovali v obci Dlhé Pole neďaleko Žiliny, v Bobrove na Orave a pod vrcholom horského priechodu Čertovica,“ spresnila hovorkyňa žilinského KR HaZZ.

TASR, SITA, skk foto: ilustračné, TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM