Správy

Skibusy už čoskoro výjdu na liptovské cesty: Pribudne nočná linka z Podbrezín

V prvý sviatok vianočný vyrazia na liptovské cesty skibusy. V pravidelných intervaloch lyžiarov zadarmo vyvezú priamo k lyžiarskym svahom strediska Jasná v Nízkych Tatrách. Od 25. decembra prepoja Demänovskú dolinu aj s ďalšími atrakciami.

Ilustračný obrázok k článku Skibusy už čoskoro výjdu na liptovské cesty: Pribudne nočná linka z Podbrezín
Foto: Slávka Kellová

Skibus sa v liptovskom stredisku cestovného ruchu stáva postupne štandardnou službou pre turistov, ktorí si prišli do regiónu užiť lyžovačku plnými dúškami. Bezplatná linka tento rok Jasnú opäť prepojí i s ďalšími turistickými lákadlami – Malinô Brdo, Bešeňová, Tatralandia, Lúčky, Liptovský Mikuláš, Ružomberok a Liptovský Ján. „Dovolenkári si za ostatné roky zvykli na komfort, ktorý im ponúka zimný pobyt v Liptove. Chceme, aby presuny medzi atrakciami neboli len luxus pre vyvolených, ale štandard, na ktorý sa môže spoľahnúť každý,“ uviedla Darina Bartková, riaditeľka OOCR Region Liptov. Podmienkou je mať bezplatnú vstupenku v podobe regionálnej karty.

Nočák z Podbrezín

Oproti minulému roku pribudnú nové zastávky v Liptovskom Trnovci, Bodiciach a k dispozícii budú aj nočné spoje medzi Podbrezinami v Liptovskom Mikuláši a Jasnou. „Medzi dovolenkármi, ktorí k nám v zime prichádzajú, je aj množstvo mladých. Rozhodli sme sa preto uľahčiť im dopravu k nám do strediska,“ vysvetľuje manažérka strediska Sylvia Artzová.

Vlani sa skibusmi za lyžovačkou odviezlo viac ako 12-tisíc návštevníkov. Počas štyroch mesiacov autobusy na šiestich linkách zadarmo prepravili viac ako 70-tisíc turistov, ktorým ušetrili nemalé finančné prostriedky a čas pri hľadaní parkovacieho miesta v jednotlivých strediskách. Skibus sa tak stal neodmysliteľnou súčasťou zimnej dovolenky v Jasnej, ktorú tak opäť viac priblížil k najlepším lyžiarskym strediskám nielen na Slovensku, ale i v Európe.

Grafikon TU.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM