Michal Paška Hokej

Skúsený obranca si chce zahrať so synom

Peter Lištiak, neodmysliteľný symbol hokejistov MHK 32 Liptovský Mikuláš, sa teší na ďalšiu sezónu. V tomto období sa na ňu poctivo pripravuje.

V kádri prvoligového Liptovského Mikuláša nebude ani v nadchádzajúcej sezóne chýbať Peter Lištiak. Skúseného 41-ročného obrancu, odchovanca liptovskomiku­lášskej hokejovej školy, sme navštívili po jednom z tréningov.

Keďže príprava na novú sezónu je v plnom prúde, „Lišťa“ sme sa opýtali, ako ju hodnotí. „Letná príprava bola výborná, pestrá. Oceňujem najmä spomínanú pestrosť. Zvládol som ju aj v mojom veku,“ povedal s úsmevom po tom, ako zosadol zo stacionárneho bicykla v tréningovej miestnosti na zimnom štadióne v Liptovskom Mikuláši.

Ako sme spomínali, Peter Lištiak patrí medzi štyridsiatnikov. Väčšina jeho spoluhráčov mu pokojne môže byť synmi. „Pre mladších hráčov sa budem snažiť byť vzorom. Aby si odo mňa mohli brať príklad a niečo sa naučili.“

Ak zdravie dovolí, rád by si zahral aj v ďalšej sezóne. „Ak nie celú sezónu, tak aspoň pár zápasov. Bolo by výborné zahrať si so synom.“

Mikulášania sa dnes o 17:00 predstavia na domácom ľade v prípravnom zápase s Michalovcami. „Všetkých fanúšikov na tento zápas srdečne pozývam. V utorkovom, prvom prípravnom stretnutí v Spišskej Novej Vsi, sme sa trápili. Na ľade sme boli len štyri dni. Verím, že dnes s Michalovcami to bude lepšie a fanúšikovia sa budú mať na čo pozerať,“ povedal Peter Lištiak.

foto: autor

listiak
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM