Tomáš Batiz Samospráva

Skvelá správa pre fanúšikov mikulášskeho hokeja: Zimný štadión čaká kompletná rekonštrukcia!

Starý zimný štadión v Liptovskom Mikuláši sa po dlhých rokoch dočká svojej rekonštrukcie. Nepôjde len o kozmetické úpravy, opravovať sa bude v celkovej sume 1 500 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa pre fanúšikov mikulášskeho hokeja: Zimný štadión čaká kompletná rekonštrukcia!
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Pozitívna správa pre všetkých fanúšikov mikulášskeho hokeja ešte pred samotným štartom hokejovej play-off. Po niekoľkých rokoch sa starý mikulášsky štadión dočkal rekonštrukcie. „Snahy o získanie financií na rekonštrukciu vyvíjame už vyše roka a teraz sa konečne naplnili, z čoho mám obrovskú radosť, pretože oprava nášho staručkého štadióna bola jedným z mojich naozaj veľkých dlhodobých prianí,“ prezradil svoje pocity primátor Ján Blcháč po otvorení listu z Úradu vlády SR, ktorý oznamuje súhlas  predsedu vlády Roberta Fica s poskytnutím dotácie na rekonštrukciu zimného štadióna.

Rekonštrukcia by sa mala dotknúť celého zimného štadióna

Podľa projektu by mal štadión prejsť komplexnou rekonštrukciou. Hľadisko by malo byť určené len na sedenie, pričom by malo kapacitne postačovať pre dvetisíc divákov s naprojektovaním sedadiel tak, aby na ľad videl doslova každý návštevník. „Tým sa mení aj celá filozofia nástupov na tribúny, projekt tiež zahŕňa nové hygienické zariadenia, novú VIP-ku, šatne budú s rehabilitáciami, potrebná je aj nová vzduchotechnika,“ priblížil primátor.

Na budove vynovia aj fasádu a zrekonštruujú strechu. „Projekt na modernú rekonštrukciu sme pripravili na najbližších tridsať rokov požiadaviek dopredu,“ doplnil primátora na pracovnom stretnutí autorizovaný architekt Vladimír Bátik.

Príjemná správa potešila aj vedenie klubu

Pozitívnou správou zostal zaskočený aj predseda predstavenstva Ivan Droppa: „Je to naozaj príjemná správa. Za tie peniaze sa toho musí urobiť naozaj veľa. Dúfajme, že to bude stačiť na to, aby v Liptovskom Mikuláši vznikol moderný štadión, na ktorý budeme všetci hrdí,“ informuje Droppa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM