Tomáš Batiz Správy

Skvelá správa pre motoristov: Frekventovaný úsek v meste sa dočká opravy!

Pre viacerých liptovských vodičov máme skvelú správu. Denne frekventovaný úsek v našom meste čaká rozsiahla rekonštrukcia. Prečítajte si prvé informácie.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa pre motoristov: Frekventovaný úsek v meste sa dočká opravy!
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Skvelá správa prichadza zo Zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja, ktoré na svojom poslednom zasadnutí v rámci úpravy rozpočtu myslelo aj na Liptovský Mikuláš. Jeden z bodov sa týkal aj rekonštrukcie cesty, ktorá je pre naše mesto veľmi potrebná. Návrh presunu ušetrených financií z pripravovanej rekonštrukcie mosta ponad rieku Belá v Liptovskom Hrádku by mal poslúžiť na rekonštrukciu cesty II/584 v intraviláne mesta Liptovský Mikuláš (od hotela Jánošík po most pri križovatke s Matuškovou ulicou, blízko zariadenia Via mara v Liptovskej Ondrašovej).

O pripravovanej rekonštrukcii frekventovanej cesty II/584 od kruhového objazdu pri Jánošíku do Liptovskej Ondrašovej informoval poslanec vyššieho územného celku Ján Blcháč. „Dlhodobo som apeloval aj na základe požiadaviek od nášho občianskeho klubu, aby sa obnovila táto cesta, ktorá vedie k významným strediskám cestovného ruchu v regióne,“ konštatoval poslanec mestského parlamentu Ľuboš Trizna.

Ján Blcháč uviedol, že obnova cesty sa zrealizuje v jeseni. Na túto akciu sú vyčlenené financie v objeme 165-tisíc eur. „Keďže z rekonštrukcie mosta ponad Belú v Liptovskom Hrádku sa podarilo ušetriť nejaké peniaze, vďaka lobingu sa nám ich podarilo presunúť práve na túto nevyhnutnú obnovu,“ dodal. Oprava cesty bude skoordinovaná s obnovou chodníka do tejto časti mesta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM