Tomáš Batiz Správy

Skvelá správa pre vodičov: Cez Mikuláš sa už zvezieme na zelenej vlne

Mnohí vodiči z Liptovského Mikuláša si vydýchli. Na vyťaženom ťahu mestom už funguje nové nastavenie semaforov.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa pre vodičov: Cez Mikuláš sa už zvezieme na zelenej vlne
Foto: Tomáš Batiz

Doprava v Liptovskom Mikuláši je o niečo bezpečnejšia a plynujelšia. Zelená vlna je na celom úseku cesty I/18 od Rachmaninovho námestia po Hypernovu. "Som rád, že sa nám podarilo nájsť riešenie, ktoré má širší záber a je ešte lacnejšie ako pôvodné. Verím, že tento krok prispeje k bezpečnejšej a plynulejšej premávke v Liptovskom Mikuláši,“ uviedol primátor Ján Blcháč.

Pôvodne bola plánovaná len koordinácia križovatiek od Rachmaninovho námestia po priechod pri obchodnom centre Jasná, po novom prejdete na zelenú až po Hypernovu. Poslanci mestského zastupiteľstva schválili ešte v marci 25 tisíc eur na zabezpečenie takzvanej zelenej vlny pre vodičov. „Zelená vlna je už v Liptovskom Mikuláši realitou. Autom prejdete plynulo celý úsek cesty I/18 od Rachmaninovho námestia po križovatku pred Hypernovou,“ poznamenala Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Riešenie je lacnejšie kvôli tomu, že nebude potrebné kupovať nový radič pre križovatku Rachmaninovo námestie. Ten tvoril zásadnú položku predošlého rozpočtu. Jeho funkciu nahradí existujúci radič v križovatke Stop.Shop.

Foto: Tomáš Batiz
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM