Tomáš Batiz Rôzne Video

Skvelé osvieženie počas letných dní: Mikulášska fontána je už v prevádzke! VIDEO

Mikulášska fontána slúži na námestí verejnosti počas teplých letných dní už niekoľko rokov. Svoje služby poskytne verejnosti aj toto leto.

Ilustračný obrázok k článku Skvelé osvieženie počas letných dní: Mikulášska fontána je už v prevádzke! VIDEO
Foto: Tomáš Batiz

Fontána Tri Grácie na Námestí mieru č.1 pri bývalom dome služieb bude k dispozícii aj toto leto. Svoju činnosť ukončí až v septembri. “Po tomto termíne spoločnosť Vincentis s.r.o, ktorá vlastní pozemok, plánuje realizovať stavebné činnosti v priestore fontány,” informuje Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Obyvateľom mesta, ale aj návštevníkom sú taktiež k dispozícii pitné fontánky. "V horúcich letných dňoch poteší osvieženie, ale aj samotný pitný režim je veľmi dôležitý,” pokračuje ďalej Čapčíková z mestskej radnice.

Význam fontány je viacúčelový. Dotvára kolorit a atmosféru historického centra mesta, plní účel zvyšovania vlhkosti a osvieženia vzduchu v čase horúcich dní. “Fontána slúži hlavne na spestrenie života detí v centre mesta. Treba mať na pozornosti, že voda vo fontánach nie je pitná,” dodala na záver Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Video: Mikulášska fontána počas leta
1
Galéria
FOTO: Fontána je už v plnej prevádzke
3
Galéria
Foto: Tomáš Batiz
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM