Tomáš Batiz Správy

Skvelý nápad dobrovoľníkov v susednom Hrádku: Niekdy stačí málo a...

Aj drobnosť dokáže spríjemniť deň. V Liptovskom Hrádku si to uvedomujú naplno. Nečakajú na zázrak, ale veci zobrali do vlastných rúk.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý nápad dobrovoľníkov v susednom Hrádku: Niekdy stačí málo a...
Zdroj: Komunitná nadácia Liptov

Maľovaním betónových kvetináčov v Liptovskom Hrádku odštartovali výtvarníci nultý ročník Komunitných dní dobrovoľníctva. Organizuje ich Komunitná nadácia Liptov v spolupráci so základnými a strednými školami a miestnymi firmami.

V rámci prvej etapy s názvom Skrášľujeme mesto vytypovali niekoľko lokalít, ktoré sú zanedbané a potrebujú obnovu. „Začali sme s maľovaním kvetináčov, opravili sme piknikovisko pri Belej. Dali sme tam nové lavičky, ohnisko a ešte vyrobíme stoly. Dnes je náročnejší deň. Prvá etapa sa práve skončila v Lipovej aleji, zametali sme tam, upratovali, zrekonštruovali sme informačnú tabuľu a opleli sme pomník, ktorý tam je,“ povedala Jana Mrlianová z KNL. Druhá etapa pozostávala podľa nej z čistenia areálu bývalého klziska.

Dobrovoľníci majú tento týždeň ešte pred sebou čistenie hrádze pri rieke Belá, umiestnenie odpadkových košov a neskôr lavičiek popri hrádzi. „Plánujeme tiež odstrániť grafity z verejného priestoru, vyčistiť chodníky v meste či upraviť Girsíkov park mladých,“ vymenovala Mrlianová. Návrhy lokalít, ktoré si žiadajú renováciu, posielali KNL aj samotní obyvatelia Liptovského Hrádku.

Do dobrovoľníckych prác sa denne zapojí 20 až 30 žiakov a študentov spoločne s ďalšími pracovníkmi rôznych firiem a organizácií pôsobiacich na území mesta. „Mesto je obrazom ľudí, ktorí v ňom žijú. Vítaní sú preto všetci, ktorí sa neboja priložiť ruku k dielu,“ vyzýva verejnosť.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM